Най-новото заглавие в репертоара на е представлението за възрастни Прегаряне“.

...
Най-новото заглавие в репертоара на е представлението за възрастни Прегаряне“.
Коментари Харесай

„Прегаряне“ и животът като състезание

Най-новото заглавие в репертоара на е представлението за възрастни „ Прегаряне “. Постановката е по концепция на Ина Божидарова и Веселка Кунчева, която е и създател на текста, а също и режисьор на спектакъла.

„ Идеята за спектакъла се роди още по време на пандемичната рецесия. Тогава си преосмислихме живота, това, което ни се случва. Все отново пандемията беше нещо като вакуум, в който изпаднахме, и си дадохме сметка, че ритъмът, с който живеем изобщо, е толкоз забързан, че някак си като че ли пропущаме живота си.

Заглавието „ Прегаряне “ идва тъкмо от „ burnout “ – този прочут актуален синдром на индивида, на който толкоз доста неща му се струпват и толкоз динамично се живее, че човек „ прегаря “ – в един миг просто блокира “, описа в „ Артефир “ Веселка Кунчева.

В представлението вземат участие актьорите Калоян Георгиев, Кирил Антонов, Латина Беровска, Любен Чанев, Цвети Пеняшки, Ивана Бобойчева, Йордан Тинков, Мария Джойкева. Сценографията и костюмите са дело на Мариета Голомехова, композитор – Христо Намлиев, хореограф – Явор Кунчев.

Премиерата на „ Прегаряне “ е на 12 юни от 19.30 часа .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР