Най-новото заглавие от селекцията в Продукции на HBO Европа, чешката

...
Най-новото заглавие от селекцията в Продукции на HBO Европа, чешката
Коментари Харесай

Чешката шпионска драма На тъмно с премиера - slava.bg

Най-новото заглавие от селекцията в Продукции на HBO Европа, чешката шпионска драма „ На мрачно “ е налично за стрийминг с всичките си 6 епизода в HBO GO. След триумфа на „ Горящият шубрак “ и „ Пустош “ НВО Европа предлага автентичен взор върху рядко екранизиран интервал – сриването на Съветския Съюз. Действието в „ На мрачно “ се развива в края на 1989-та и в навечерието на Нежната гражданска война, поставила завършек на 40-годишното съветско владичество. Сериалът от шест елементи ни потапя в света на тайните служби и дисидентската общественост (сред чиито чеда е и популярният президент на Чехословакия Вацлав Хавел).

В центъра на историята е елементарна жена, която не принадлежи на нито един от тези два свята, само че е принудена да разкрие непредвидени секрети. Освен на фенове, които са били съзнателни през онази ера, сериалът цели да се хареса и на по-младата аудитория. С огромна достоверност „ На мрачно “ улавя и светския живот при комунистическа власт в Чехословакия. Обърнато е внимание на детайлите, публичните пространства, интериора в домовете, присъщ за тези години.

В историята са вплетени ежедневните бюрократични процедури и параноичното съмнение, което поставя отпечатък върху взаимоотношенията на хората. Поредицата отразява интервала директно преди рухването на тоталитарния режим и в други аспекти, като в това време извежда редица смущаващи паралели с актуалната световна политическа обстановка, освен посредством разказване на света на тайните служби.

Продуценти за HBO Европа са Тереза ​​Полачова и Стив Матюс в партньорство с ETAMP Film, а измежду водещите артисти виждаме Татяна Паухофова („ Горящият шубрак “ на HBO), Хати Морахан („ Красавицата и звярът “, „ Алиса в огледалния свят “) и канадският артист от чешки генезис Дейвид Найкъл („ Стрелата “, „ Утреландия “), за който това е първи чешки план, откакто на 5 годишна възраст напуща Прага дружно с родителите си. Общо 15 сериала ще сплотява секцията „ Продукции на HBO Европа “ в десктоп версията на онлайн стрийминг платформата HBO GO до края на годината.

Продукции на HBO от Полша, Унгария, Румъния, Чехия, Хърватия, Испания, Норвегия и Швеция са част от тази независима селекция, чийто старт бе даден у нас тъкмо преди година (ноември 2018-та) като продължение на задачата на HBO в България за разпространение на местни и районни продукции и даване на качествено европейско наличие на феновете на сериалите и филмите у нас. 2018-та приключи с 10 заглавия в тази селекция, а през тази година към нея бяха добавени „ Футболният ексцентрик “, „ Йоста “ и „ Времевите имигранти “.

В последните два месеца от 2019-та, с изключение на премиерата на „ На мрачно “, почитателите на сериалите могат да чакат трети сезон на румънския „ В сенките “, трети сезон на полския „ Глутница “ на 6 декември и първи сезон, напълно коледно на 25 декември, на испанската продукция „ Храна за любовта “. Продукции на HBO Европа включва полските – „ Заслепени от светлините “ (2018), „ Глутница “ (2014-2019) и „ Пактът “ (2015-2016). Румънските „ Мълчаливата котловина “ (2016), „ Хакервил “ (2018), „ В сенките “ (2015-2019). Унгария e показана със „ Златен живот “ (2015-2018), а Хърватия с “Успех “ (2019). Чешките престъпни сериали са „ Пустош “ (2016), „ Мамон “ (2015) и премиерният „ На мрачно “ (2019).

Швеция е показана с „ Йоста “ (2019), Норвегия с „ Времевите имигранти “ (2019), а Испания с „ Футболният ексцентрик “ (2019) и в края на декември с „ Храна за любовта “ (2019). Оригиналните продукции на HBO в страните от Централна Европа не се лимитират единствено до сериалите. В последните 7 години в района са осъществени и близо 40 документални кино лентата, измежду които и българските „ Бетонни фараони “ и „ Хотел Рай “. България е единствената страна с локално посланичество на HBO в Европа, в която има и селекция от национални филми. В секцията „ Предложения от България “ в HBO GO могат да се гледат легално 20 кино лентата на наши режисьори, които към този момент не се появяват огромен екран, само че не престават да са налични за феновете през онлайн стрийминг.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР