Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ,

...
Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ,
Коментари Харесай

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото резюме на икономическите прогнози на Федералния запас на Съединени американски щати, което беше оповестено по-рано тази седмица, предлага скъпа информация за вероятностите на централната банка във връзка с лихвените проценти и стопанската система в по-широк проект.

Според тези прогнози представителите на Федералния запас към момента клонят към реализиране на още едно нарастване на лихвените проценти преди края на тази година.

Прогнози за повишение на лихвените проценти

В скорошен доклад се показва, че медианната прогноза на Централната банка сочи, че лихвеният % по федералните фондове евентуално ще доближи 5.6% до края на тази година, което съответствува с прогнозата от юни. Това значи, че болшинството от членовете на Комитета по политиката на Федералния запас считат, че ще е належащо в допълнение нарастване на лихвения % с четвърт пункт, което евентуално ще бъде осъществено по време на съвещанията през ноември или декември.

В вероятност до 2024 година точковият график, който показва самостоятелните визии на членовете по отношение на вероятностите за лихвените проценти, демонстрира, че на хоризонта може да се чакат две понижения на лихвения % с четвърт пункт. Медианната прогноза за 2024 година демонстрира лихвен % по федералните фондове от 5.1%, което е видимо нарастване по отношение на прогнозата от 4.6% през юни, подсказващо за понижени упования за понижаване на лихвените проценти.

Намаляването на плануваните понижения на лихвените проценти за 2024 година е забележителна смяна в тази актуализация. Според Андрю Патерсън, старши икономист във Vanguard, тази трансформация, съчетана с по-позитивните вероятности за растежа и усъвършенстваните прогнози за безработицата, значи, че Федералният запас последователно придобива убеденост в способността си да ръководи меко приземяване.

Биткойн като леговище

Това значи, че Централната банка има вяра, че стопанската система може да издържи на по-високи лихвени проценти за нескончаем интервал от време, без да изпита основни разтърсвания. Биткойн ( BTC ), постоянно именуван “ “, притегли доста внимание като средство за хеджиране против съмненията на обичайните финансови пазари.

През последните години се очерта завладяваща наклонност, при която цената на Биткойн постоянно демонстрира противоположна взаимозависимост от лихвените проценти, открити от централните банки. Когато лихвените проценти са ниски, вложителите постоянно се насочват към различни активи като BTC в търсене на по-висока възвръщаемост.

Тъй като Федералният запас загатва за евентуално повишение на лихвените проценти, динамичността на тази връзка може да се промени. Повишаването на лихвените проценти би направило обичайните лихвоносни активи по-привлекателни за вложителите.

Въпреки това един от главните аспекти на Биткойн, който може да компенсира въздействието на повишението на лихвените проценти, е неговият статут на хеджиращ и сигурен актив леговище. Във времена на икономическа неустановеност BTC постоянно е обсъждан като цифрово леговище за вложителите, които желаят да предпазят благосъстоянието си от инфлация или финансова неустойчивост.

Очаква се тази характерност да остане непроменена, без значение от съмненията в лихвените проценти, и може да послужи като основа за стимулиране на нов бичи тренд в цената на Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР