Най-новият стряскащо актуален роман Колекционера на майстора на шпионския трилър

...
Най-новият стряскащо актуален роман Колекционера на майстора на шпионския трилър
Коментари Харесай

Даниъл Силва се завръща с Колекционера

Най-новият стряскащо настоящ разказ Колекционера на майстора на шпионския трилър Даниъл Силва излиза на 12 декември с логото на Хермес. На сутринта след годишната благотворителна галавечер във Венеция военачалник Чезаре Ферари, който оглавява Артистичния отдел на карабинерите, причаква Габриел Алон в обичаното му заведение. Той го уведомява, че предходния ден във вилата му в Амалфи е погубен южноафрикански корабен магнат, а скъпа картина от сбирката му е изчезнала.

 

Размерите и описанието й съответстват с тези на „ Концертът “ от Йоханес Вермеер – една от тринайсетте произведения, откраднати от Бостънския музей през 1990 година Генерал Ферари моли Габриел да открие картината, без да подвига непотребен звук, до момента в който следите са горещи. Алон намира непредвиден съдружник в лицето на брилянтен хакер и професионален апаш – красивата датчанка Ингрид. Именно тя е откраднала „ Концертът “ от вилата, само че няма нищо общо със гибелта на противозаконния му притежател.

 

Картината към този момент има нов собственик с прякор Колекционера, обвързван с най-високите равнища на властта в Русия. Липсващият шедьовър се оказва съществена нишка от интрига, която цели да докара света до ръба на нуклеарен апокалипсис. За да предотврати ужасяващия сюжет, именитият разузнавач би трябвало да разкрие самоличността на Колекционера и да се изправи против най-заклетия си зложелател – президента на Русия, само че този път на негова територия.

 
Даниъл Силва е притежател на награди и първи в класацията на създатели на бестселъри на „ Ню Йорк Таймс “, измежду които „ „ Портретът на един разузнавач “, „ Английското момиче “, „ Крадецът “, „ Английският разузнавач “, „ Орденът “, „ Челистката “ и други Той е най-известен с дългогодишната си серия трилъри, в които основен воин е шпионинът и реставратор на творби на изкуството Габриел Алон. Книгите на Силва получават високи оценки от критиците по целия свят и са преведени на повече от трийсет езика. Той живее във Флорида със брачната половинка си, телевизионната журналистка Джейми Гангъл, и техните близнаци – Лили и Николас.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР