Най-новият пробив на Toyota може да бъде „целувката на смъртта“ за задвижваните с газ автомобили — и може да се появи на пазара още през 2027 г.

...
Toyota обяви вълнуващ напредък в батериите за електрически превозни средства
Коментари Харесай

Toyota обяви вълнуващ напредък в батериите за електрически превозни средства (EV), които сочат към по-дълъг живот на батерията още през 2026 г. Пробивът се случи на два фронта: повишена оптимизация на литиево-йонните батерии и напредък в твърдотелните батерии за електромобили.

Откритията за литиево-йонните батерии ще доведат до увеличен живот на батерията и по-кратко време за зареждане, често срещани опасения сред бъдещите купувачи на EV. Текущите електромобили позволяват приблизително 330 мили с едно зареждане, докато обновената батерия може да измине до 621 мили.

Solid-state батериите биха отнели това още повече, позволявайки приблизително 745 мили с едно зареждане. Създадени за артикули като пейсмейкъри и смарт часовници, те са подобни по структура на литиево-йонните батерии, но исторически не са били достатъчно издръжливи, за да поддържат електромобили.

Новият пробив на Toyota може да пусне на пазара електромобили с твърдотелни батерии до 2027 г. и те споменаха насочване към по-достъпен производствен процес — разчитане повече на автоматизирана обработка, отколкото на човешки труд на поточна линия.

Най-хубавото е, че електромобилите предоставят дълъг списък от предимства за потребителите.< /p>

В момента захранването на електрическа кола струва около половината от цената на бензиново превозно средство. Разходите за обществено зареждане се изчисляват на минута — което означава, че с пробивите в живота на батерията притежаването на EV ще стане още по-достъпно.

Освен това има федерални и местни парични стимули в зависимост от това къде се намирате на живо и електромобилите изискват по-малко поддръжка като цяло.

Електромобилите също така оказват много по-малко въздействие върху околната среда. Само една електрическа кола на пътя може да спести 1,6 тона замърсяване годишно, докато превозните средства, задвижвани с газ, произвеждат средно над 10 000 паунда вредни газове годишно.

В скорошна статия на Reuters, твърдо състояние батериите бяха наречени „целувката на смъртта“ за автомобили, задвижвани с бензин – говорейки колко удобни и удобни за портфейла може да бъде тази нова партида електромобили.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за страхотни новини< /strong> и действителна информация, която улеснява да си помогнете сами, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР