Най-новият опит на Северна Корея за изстрелване в космоса не

...
Най-новият опит на Северна Корея за изстрелване в космоса не
Коментари Харесай

Новата космическа ракета на Северна Корея разкрива напредък в ракетната технология

Най-новият опит на Северна Корея за изстрелване в космоса не съумя да реализира задачата си тази седмица, само че предложи бегла визия за напредъка в ракетните технологии. Според „ Ройтерс, счита се, че ракетата, кръстена Chollima-1, е с нов дизайн и евентуално се задвижва от мотори, създадени за междуконтинентални балистични ракети (ICBM).

Дебютно изстрелване на Chollima-1

Ракетата излетя сполучливо при първия си опит за изстрелване в сряда. Въпреки това втората му степен не съумя да се възпламени и това докара до разбиването на транспортното средство в Жълто море. Този резултат беше обявен от севернокорейските държавни медии, които също пуснаха фотоси от излитането.

„ Ракетата притежател, която видяхме, е с изцяло друг дизайн от по-старата серия галактически ракети носители Unha “, сподели Анкит Панда от фондацията „ Карнеги “ за интернационален мир. „ Изглежда, че употребява мотор, който се появи в по-ранна севернокорейска междуконтинентална балистична ракета “.

Новият мотор наподобява сходен на машината с течно гориво с двойна дюза, употребена в севернокорейската междуконтинентална балистична ракета Hwasong-15, сподели Джоузеф Демпси, откривател на защитата в Международния институт за стратегически проучвания. Този мотор, съгласно някои специалисти, произлиза от руската фамилия мотори РД-250.

Напредък на ракетната технология

Изстрелването на Chollima-1 провокира светлосив излишък към стартовата площадка и околните региони, което беше маркирано от 38 North, основана в Съединени американски щати организация, наблюдаваща интензивността на Северна Корея. Въпреки това, повода за този излишък остава неразбираема.

Международната общественост, в това число Съединени американски щати, подлага на критика потреблението на технология за балистични ракети от Северна Корея за галактически изстрелвания, потвърждавайки, че това нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Панда обаче показва, че за разлика от 2016 година, когато Северна Корея за финален път се опита да изстреля спътник, режимът към този момент не би трябвало да прикрива оръжейните си проби като галактически изстрелвания заради стабилната си стратегия за междуконтинентални балистични ракети.

Смята се, че Chollima-1 е галактическа ракета със междинна мощ, предопределена да доставя дребни спътници до ниска земна орбита. Въпреки това оповестената от Северна Корея цел за вероятно изстрелване на голям брой спътници с една ракета демонстрира, че може да се разкрие и по-голяма ракета притежател.

Междувременно Южна Корея се пробва да възвърне елементи от развалената севернокорейска ракета. Ако опитите бъдат успешнои, тези съставни елементи биха могли да предложат скъпа информация за производството на ракети в Северна Корея, изключително във връзка с всички употребявани непознати материали.

„ Вярваме от ден на ден, че Северна Корея значително е съумяла да се потвърди в производството на корпуси и доста от структурните съставни елементи за своите мотори, само че към момента евентуално има някои съставни елементи, които страната внася от чужбина “, декларира Панда.

Въпреки че неуспехът на изстрелването на Chollima-1 е спънка за Северна Корея, ясно е, че страната продължава да усъвършенства своята ракетна технология.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР