Най - новият културно - туристически комплекс Ченгене скеле ще

...
Най - новият културно - туристически комплекс Ченгене скеле ще
Коментари Харесай

Ченгене скеле с богата програма за 6 септември





Най - новият културно - туристически комплекс Ченгене скеле ще предложи забавни събития в програмата си на 5 и 6 септември. С тях той ще се включи в  тематичния БГ уикенд проведен от Община Бургас, който е отдаден на празника - Съединението на България.

Предвидени са разкриване на галерия, забавни срещи, демонстрации, концерт, занимания за дребни и огромни, описа Весела Христова, ръководтиел на отдел „ Туристически обекти “ в Община Бургас:

„ Най-новите маслени платна на бургаския художник Живко Иванов ще бъдат показани за първи път на 5 септември (неделя) от 18.00 ч. Експозицията ще бъде подредена по концепция на рибарското съдружие „ Морски сговор ”, а акцент на арт събитието ще бъде морето. То постоянно участва в творбите на художника. "

В празничния ден са планувани демонстрации на риболовци по плетене на мрежи и въжета, на яхт клуб Черноморец Бургас “. В 14.00 ч. ще е посрещане на корабчето /което отпътува в 13.30 ч. от Бургас/, планувана е къса стратегия на пристана от фолклорен отбор „ Никола Гинов “. Ще има и освещаване на рибен курбан от жителите на рибарското населено място. Предвидено е арт ателие за изобразяване и вино, занимателни морски фотоси, игри и анимация – с кукли и артисти от Държавен куклен спектакъл –Бургас. Вечерта ще има концерт на група „ Горещ пясък “.

" В културно – туристическия комплекс „ Ченгене скеле “ посетителите ще имат опция да осъществят забавни и любопитни срещи с локалните риболовци, които споделя любопитни истории за пирати, съкровища и морски завършения ", добави Весела Христова.

Новият туристически обект се намира тъкмо до рибарското населено място. До там може да се стигне както с лек автомобил, по този начин и с транспортен съд. 

Амбицията е комплексът да стане притегателно място за наши и непознати туристи, сходно на остров Света Анастасия. Проектът на Община Бургас бе осъществен с финансиране по Оперативна програма „ Региони в напредък “ и Програмата за морско дело и риболовство.

ПРОГРАМА

6 септември /понеделник/
10:00 – 18:00 Шатра на „ Морски знаци “- тематични бургаски сувенири
10:00 – 18:00 Шатра на Сдружение „ Онкоболни и другари - ръчно направени дарове
10:00 – 18:00 Шатра на Яхт-клуб „ Черноморец Бургас “


11:00 – 13:00
Демонстрации на обичайни занаяти от рибарското населено място


11:30 ч., Залив Ченгене скеле
Демонстрации на Яхт-клуб „ Черноморец Бургас “


14.00
Посрещане на корабчето /което отпътува в 13.30 ч. от Бургас/
Кратка стратегия на пристана - ФА „ Никола Гинов “


14:00 - 14.30
Освещаване на рибен курбан от жителите на рибарското населено място


14.15 – 14.30
История на рибарското населено място - Димитър Янчев, ръководител на Сдружение „ Морски сговор “


14.00 – 17.00
Забавни морски фотоси, игри и анимация – с кукли и артисти от
Държавен куклен спектакъл -Бургас


14.30 – 16.00
Демонстрации с риболовен принадлежности: плетене на мрежи, връзване на моряшки възли, връзване на чепаре, плетене на въжета, дегустация на миди на тенекиена кутия.


14.30 – 15.00
Програма на Фолклорен отбор „ Никола Гинов “


16.00 – 19.30
Рисуване и вино - арт-ателие Wine Gogh


18.30 – 19.30
Концерт на група „ Горещ пясък “


На 6 септември /понеделник/ транспортен съд " Анастасия " ще прави отплавания от " Магазия 1 " до КТК „ Ченгене скеле “ в следните часове:
6 септември – 13.30 ч. И 17.00 часа
За повече информация и резервация на билети за пътешестване: 0882 004 124, [email protected]

повече може да чуете в звуковия файл:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР