Най-новият филм на Виктор Божинове в кината от 11 майМузиката

...
Най-новият филм на Виктор Божинове в кината от 11 майМузиката
Коментари Харесай

Световната звезда Лиса Джерард участва в саундтрака на „Бягство“

Най-новият филм на Виктор Божинове в кината от 11 май

Музиката за трите пълнометражни филмана режисьора Виктор Божинов„ Възвишение “, „ Голата истина за групаЖигули “ и най-новият „ Бягство “ е дело накомпозитора Петър Дундаков. По неговапокана в саундтрака на „ Бягство “ севключва и международната звезда ЛисаДжерард. Освен за българскатапродукция, в последните две години тя е записала и вокали за един от най-награждаваните и касови филми за 2021 – „ Дюн “ на Дени Вилньов.

„ С Лиса работихме дружно по последнияалбум на хора на “Мистерия набългарските гласове ”. Това бележизапознанството ни и първата творческатаколаборация. Когато започнах да пишамузиката за „ Бягство “, търсейки характерана музиката в някои от епизодите нафилма, пред мен изникна нейния глас. В единодушие с режисьора Виктор Божинов ипродуцента на кино лентата Галя Тонева решихда я поканя да взе участие в записите нафилмовата музика. Благодарен съм по тази причина, че тя се съгласи и записа вокали в няколко пиеси от саундтрака на кино лентата. Процесът на работа беше многоинтересен, защото поради строгитепротивоепидемични ограничения в Австралия, се наложи всичко да стане отдалечено. Азпращах частите отсам, а тя записавокалите в Австралия. В следствие гисмесихме финално в студио тук “, споделяПетър Дундаков.

Заедно с композициите на ПетърДундаков, в най-новия филм на ВикторБожинов, се включва и белгийската групаTaxiWars с две части. В една отлюбовните подиуми е включена и авторскапесен на българските изпълнителиАлександър Логозаров и Павел Терзийски.

„ Най-голямото предизвикателство, коетосрещнах този път беше да композираммузика, която не стопира и се развива в продължение на 13-минутна екшън сцена, проследяваща всяко придвижване на героитена екрана “, добавя Дундаков за работатаси по кино лентата „ Бягство “.

„ Бягство “ потегля по кината в цялатастрана от 11 май, а преди този момент на 7 майще се състои извънредната премиера намястото на фотосите – родопското селоЧамла. Следва предпремиера във Варнана 9 май, а екипът ще мине по червениякилим на 10 май в София, а на 11 май щепосети Благоевград. Лентата следва двегрупи младежи, които влизат в борба заради съществениразличия между тях. Еднитепредприемат дейности по това да върнатживота в изоставеното село, а другитеуправляват комуна за наркозависими и саготови за цялостно заличаване.

В „ Бягство “ вземат участие АлександърКендеров, който прави дебюта си в игралното кино, Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев и Венцислав Сариев.

Продуцeнти – Галина Тонева и КирилКирилов, ГАЛА ФИЛМ.
Режисьор – Виктор Божинов
Сценарий – Деляна Манева
Оператор – Антон Бакарски
Художник – Росица Бакева
Художник костюми – Мина Кайе
Композитор – Петър Дундаков и специфичното присъединяване на Лиса Джерард
Звукорежисьор – Михаил Дичев
Режисьор на монтажа – Нина Алтъпармакова

„ Бягство “ е осъществен с подкрепатана ИА “Национален Филмов център “ и Програма „ МЕДИЯ “ на Европейски Съюз, в копродукция с Меджик Шоп, Максим 15, Консепт Студио и Леон Аудио.
Разпространява bTV Studios.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР