Най-новите свръхзвукови оръжия на Русия могат да я защитят дори

...
Най-новите свръхзвукови оръжия на Русия могат да я защитят дори
Коментари Харесай

Путин: Свръхзвуковите оръжия на Русия ще я защитят от всичко

Най-новите свръхзвукови оръжия на Русия могат да я защитят даже при положение на преустановяване на действието на Договора за редуциране на стратегическите настъпателни въоръжения (Новия СТАРТ). Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с ръководителите на интернационалните осведомителни организации, отговаряйки на въпроса на генералния шеф на ТАСС Сергей Михайлов.
Руският водач подсети, че през 2002 година Съединени американски щати са излезли от Договора за ограничение на системите за противоракетна защита. " А това беше първата стъпка към фундаментално разграждане на цялата рамка на интернационалните връзки в региона на световната сигурност и доста сериозна стъпка ", сподели Путин. " Скъпи госпожи и господа, желая да се обърна към вас - някой от вас протестирал ли е интензивно, излизал ли е на улицата с плакати? Не, безмълвие, по този начин и би трябвало ", сподели президентът на Руската Федерация.
Той добави, че в този момент Съединени американски щати в действителност едностранно са решили да прекратят присъединяване си в Договора за разпродажба на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО). Нещо повече, както означи Путин, в случай че в тази ситуация с Договора по ПРО те " се държат почтено - просто си потеглят едностранно, и това е всичко ", в този момент, явно разбирайки, че ще би трябвало да поемат отговорност за това, те се пробват да трансферират (отговорността за това) на Русия ".
Путин напомни наредбите на ДРСМО по отношение на възбраната за разполагане на ракети-носители с дребен и междинен обхват на сушата, като акцентира, че все пак Съединени американски щати към този момент разположиха такива системи в Румъния и имат желание да разположат в Полша.
" Това е директно нарушаване (на ДРСМО) ", уточни ръководителят на съветската страна. Той обърна внимание на други създадени оръжия. " Всички се преструват, че не виждат, не чуват, не могат да четат, че са глухи и слепи. Но ние сме принудени да реагираме по някакъв метод ", съобщи президентът.
Руският водач акцентира, че при положение на преустановяване на СТАРТ-3 през 2021 година, " няма да има никакви принадлежности за ограничение на конкуренцията във въоръжаването ", само че никой към момента не води договаряния с Русия за удължаването му, макар че Москва неведнъж е потвърждавала готовността си за този развой.
" Е, може да не бъде удължен. Имаме най-новите системи, които подсигуряват сигурността на Русия за много дълга историческа вероятност - имам поради, че сме създали забележителна стъпка напред и, би трябвало да кажем непосредствено, ние задминахме съперниците си в основаването на хиперзвукови оръжия ", сподели Путин.
Международна полемика
Както означи президентът, международната общественост би трябвало да бъде включена в полемиката към контрола на стратегическите въоръжения, защото възможното разглобяване на тази система е мотив за безпокойствие.
" Дълбоко съм уверен, че това би трябвало да бъде предмет на открита, транспарантна, безусловно професионална полемика, а международната общественост би трябвало да бъде участник в този развой, доколкото е допустимо по въпроси от този тип ", съобщи съветският водач, разяснявайки тематиката за интернационалните връзки в региона на контрола над стратегическите оръжия. " Във всеки случай хората имат право да знаят какво се случва в тази област ", добави съветският президент.
" Готови сме за това, уверени сме в сигурността си, само че, несъмнено, съществува безпокойствие, че целият този механизъм е изцяло отстранен в региона на контрола върху стратегическите оръжия и неразпространението. Какво е решението? Единственият излаз е да работим дружно ", акцентира президентът.
" Определен оптимизъм "
Путин сподели също, че телефонният му диалог при започване на май с американския президент Доналд Тръмп е вдъхнал оптимизъм във връзка с развиването на обстановката към контрола на въоръженията.
" Трябва да кажа, че последният диалог, който имах с президента Тръмп, въпреки всичко вдъхва избран оптимизъм, тъй като Доналд ми сподели, че той също е угрижен за това, той схваща какви са разноските на Съединени американски щати и на всички останали страни за въоръжения, тези пари могат ще бъдат ориентирани към други цели. Напълно съм склонен с него ", сподели Путин.
Диалог с всички нуклеарни сили
Според президента всички страни, притежаващи нуклеарно оръжие, би трябвало да вземат участие в договарянията за ограничение и надзор на стратегическите оръжия.
" Ние би трябвало да включим в договарянията за надзор на въоръженията всички нуклеарни страни. Всички те са публични или неофициални (ядрени сили) ", сподели Путин.
Той изясни, че в случай че в договарянията вземат участие единствено тези страни, които публично са приети за нуклеарни сили и че в случай че те не включват тези, които имат нуклеарни оръжия импровизирано, то последните ще " доразвият " съответните оръжия и това в последна сметка ще забави процеса на договаряния сред публично приетите нуклеарни сили.
" Следователно би трябвало да създадем необятна платформа за разискване и взимане на решения ", заключава съветският президент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР