Най-новите снимките от сондата на НАСА „Джуно”, която обикаля в

...
Най-новите снимките от сондата на НАСА „Джуно”, която обикаля в
Коментари Харесай

Тези уникални СНИМКИ на Юпитер като писано яйце ще ви смаят

Най-новите фотосите от сондата на НАСА „ Джуно”, която обикаля в орбита към Юпитер, са удивителни. При всяка своя среща с гигантската планета – а те са към този момент 12, галактическият уред се доближава от ден на ден до нея. И снима неповторими фрагменти, които единствено задълбочават мистерията към прословутото Голямо алено леке, написа inverse.com.

Откакто „ Джуно” (кръстена на брачната половинка на господ Юпитер – Юнона), влезе в орбитата на най-голямата планета от нашата Слънчева система на 5 юли 2016 година, данните от нея не престават да прекатурват представителите на учените за Юпитер. Неговото магнитно поле е доста по-силно, в сравнение с се смяташе, а „ Джуно” даде доста забавен взор за бурите, вилнеещи на него.

Последното доближаване на сондата беше на 1 април и фотосите от него повдигат още повече въпроси към най-известната от тази стихии – Голямото алено леке.

След приемането на фотосите НАСА предизвиква астрономи и фото редактори да ги обработят. Резултатите и този път са впечатляващи.













Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР