Най-новите си картини и петата самостоятелна изложба художникът и политик

...
Най-новите си картини и петата самостоятелна изложба художникът и политик
Коментари Харесай

Синьото отвътре“: Новите Вдъхновения 5“ на Красен Кралев

Най-новите си картини и петата независима галерия художникът и политик Красен Кралев сподели в The Residence Exclusive Club. Авторът пожела да показа отраженията от вътрешния си свят със своите близки и другари в границите на стилно събитие на по чаша шампанско в извънредния клуб.

Ярки багри, игра на светлината и разнообразие от фигурални детайли и елементи - творбите на Кралев постоянно се правят оценка високо от културните среди. 12-те нови произведения, които бяха показани в The Residence Exclusive Club се оказаха цялостен възторг, докоснаха публиката и сътвориха необикновено въодушевление. И... в границите на два часа 10 от тях поеха към своя нов дом. 

" Чърчил е казвал, че рисуването му е помогнало да преодолее най-тежките моменти в кариерата си, само че той е излизал и е рисувал каквото вижда. При мен е противоположното - взимам платното, пробвам се да не се тревожа от бялото и стартирам да изливам страстите, възприятията и вътрешния си свят подобен, какъвто е ", споделя Красен Кралев, който има вяра, че всеки би трябвало да се пробва да показва себе си посредством изкуство - дали посредством музика, изобразяване, литература - това дава независимост, метод да " избухнеш ", вместо да се вписваш в упованията на хората. Лично той е въодушевен от цветовете, а не от формите. Никога не търси облици и пейзажи, а търси цветове.

" И посредством цветовете - с цел да няма " имплозия " вътре в мен, детонацията показвам върху платното ", сподели Кралев.

Първата си независима галерия Красен Кралев показва през 2017 година, когато беше министър. Всички доходи в размер на 37 хиляди лева от изложбата влязоха в касата на фондация " Български спорт ", която оказва помощ за лекуване на спортисти. През 2022 година художникът сподели нови платна в границите на още три независими изложения - в Галерия " Графит " в родния град на създателя Варна, в " Арт изложба Вежди " и в " Art club & gallery SAVOV " в Пловдив. Тази година взе участие и в Meждународното биенале на графиката във Варна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР