Най-новите дронове LEMUR, произведени от BRINC Drones, са предназначени да

...
Най-новите дронове LEMUR, произведени от BRINC Drones, са предназначени да
Коментари Харесай

Американските полицейски дронове могат самостоятелно да влизат с взлом

Най-новите дронове LEMUR, създадени от BRINC Drones, са предопределени да оказват помощ на екипите на SWAT да открият, изолират и споделят със обвинени нарушители. Здравото и устойчиво тяло, комбинирано с елементарно за потребление поделение за потребен товар, разрешава на LEMUR да чупи стъкло, да се изкачва по стълби, да поддържа двупосочна връзка с нарушители и да се прекатурва след случай.

Новата технология на литиево-йонните акумулатори разрешава на LEMUR да лети за 31 минути с 10 часа деен режим на подготвеност. Една от главните задания на дрона е да проникне вътре в постройка през порти или прозорци, да се придвижи в тесни коридори, да излъчи видео изображение на оператора и в последна сметка да открие нарушители и да стартира договаряния с тях.

Специалният дизайн на квадрокоптера BRINC LEMUR планува инсталирането на яка рамка от въглеродни нишки, която пази роторите на витлото. Специални стратегии и механизми разрешават на дрона да отваря порти посредством напън, както и да влиза в стаята през прозорци, като преди този момент е унищожил стъклото благодарение на специфичен механизъм, въртящ се със скорост от 30 хиляди оборота в минута с накрайник от волфрамов карбид.

Дронът се ръководи от оператор. Приемникът BRINC LEMUR подсигурява надеждна вътрешна връзка и предаване на видео от първо лице към дистанционното управление от модулната RGB камера с висока разграничителна дарба с вградено нощно виждане и IR осветяване. Дронът употребява високоговорители и микрофон за договаряния с нарушители.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР