Най-новата детска площадка в Русе, изградена само преди два месеца,

...
Най-новата детска площадка в Русе, изградена само преди два месеца,
Коментари Харесай

Вандали изрисуваха детска площадка в Русе със свастики

Най-новата детска площадка в Русе, построена единствено преди два месеца, стана жертва на вандали.

Родители описват, че сами са ремонтирали на няколко пъти оградата, само че най-после са вдигнали ръце и са се отказали. Сега, след безобразието с циничните рисунки и пречупените кръстове, въобще не водят децата си на другояче красивото детско оборудване. Още повече, че става въпрос за дребни деца, на които няма по какъв начин да обяснят какво тъкмо е изрисувано.

Площадката се намира в непосредствена непосредственост до Земеделския лицей и хората в близост споделят, че постоянно там могат да се видят младежи на несъответствуваща за мястото възраст. В тъмните часове се събират и наркомани.

От общината разясниха, че това е следващият вандалски акт, който постанова ремонт за сметка на общинския бюджет. До момента са изхарчени близо 11 000 лева за корекция на детски площадки, пейки, кошчета, даже и чешмички. Общинската разпоредба планува наказания от 100 до 500 лева, в случай че причинителите бъдат открити. В множеството случаи набезите се правят там, където няма осветяване и видеонаблюдение. Единични са случаите, когато полицията ги е открила и са им наложени санкции.

„ Това, което вършим, е да слагаме, където е допустимо, камери за видеонаблюдение, да осветяваме тези площи, само че в последна сметка, съгласете се, че нашите инспектори не могат да тръгнат да се саморазправят с хората по улиците. Във връзка с това доста е значимо да си партнираме с ОД на Министерство на вътрешните работи, защото когато жителите видят еднообразен чиновник, по някакъв метод се респектират. Всичко това е обвързвано с културата на жителите и в случай че ние сами не пазим това, което сме построили, рефлектира в джоба на всеки един от нас ", разяснява зам.-кметът по комунални действия Наталия Кръстева, представена от БГНЕС.

По отношение на изрисуваната детска площадка следва да се подменят оградните пана. Ще се направи опит надрасканото със спрей да бъде изчистено, само че в случай че не стане, ще се наложи всичко да се пребоядиса, защото цялостната замяна на плоскости и уреди биха коствали много скъпо.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР