Най-новата детска площадка в Русе, изградена само преди два месеца,

...
Най-новата детска площадка в Русе, изградена само преди два месеца,
Коментари Харесай

Вандали изрисуваха детска площадка в Русе със свастики

Най-новата детска площадка в Русе , построена единствено преди два месеца, стана жертва на вандали.

Площадката е изрисувана със свастики и нецензурни графити .
 Русе детска площадка БГНЕС
Родители описват, че сами са ремонтирали на няколко пъти оградата, само че най-после са вдигнали ръце и са се отказали. Сега, след безобразието с циничните рисунки и пречупените кръстове, въобще не водят децата си на другояче красивото детско оборудване. Още повече, че става въпрос за дребни деца, на които няма по какъв начин да обяснят какво тъкмо е изрисувано.

Площадката се намира в непосредствена непосредственост до Земеделския лицей и хората в близост споделят, че постоянно там могат да се видят млади х ор а на несъответствуваща за мястото възраст. В тъмните часове се събират и наркомани.
 Русе детска площадка БГНЕС
От общината разясниха, че това е следващият вандалски акт, който постанова ремонт за сметка на общинския бюджет. До момента са изхарчени близо 11 000 лева за корекция на детски площадки, пейки, кошчета, даже и чешмички. Общинската разпоредба планува наказания от 100 до 500 лева, в случай че причинителите бъдат открити. В множеството случаи набезите се правят там, където няма осветяване и видеонаблюдение . Единични са случаите, когато полицията ги е открила и са им наложени санкции.
 Русе детска площадка БГНЕС
„ Това, което вършим, е да слагаме, където е допустимо, камери за видеонаблюдение, да осветяваме тези площи, само че в последна сметка, съгласете се, че нашите инспектори не могат да тръгнат да се саморазправят с хората по улиците. Във връзка с това доста е значимо да си партнираме с ОД на Министерство на вътрешните работи, защото когато жителите видят еднообразен чиновник, по някакъв метод се респектират. Всичко това е обвързвано с културата на жителите и в случай че ние сами не пазим това, което сме построили, рефлектира в джоба на всеки един от нас “, разяснява зам.-кметът по комунални действия Наталия Кръстева .
 Русе детска площадка БГНЕС
По отношение на изрисуваната детска площадка следва да се подменят оградните пана . Ще се направи опит надрасканото със спрей да бъде изчистено, само че в случай че не стане, ще се наложи всичко да се пребоядиса, защото цялостната замяна на плоскости и уреди биха коствали много скъпо.
 Русе детска площадка БГНЕС

 Русе детска площадка БГНЕС

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР