Най-ниските температури през ноември ще бъдат между минус 4 и

...
Най-ниските температури през ноември ще бъдат между минус 4 и
Коментари Харесай

Над нормата: Какво време ни очаква през ноември

Най-ниските температури през ноември ще бъдат сред минус 4 и 1 градуса, а най-високите ще са сред 21 и 26 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология за идващия месец.

Презпървото десетдневиена ноември времето ще бъде много динамично и изменчиво. Температурите през множеството дни ще са по-високи от нормалните. Ще има и превалявания, а условия за по-значителни количества ще има в Западна и Южна България.

Презвторото десетдневиетемпературите последователно ще се намаляват, само че в множеството региони ще останат над климатичните правила. Ще се редуват по-спокойни дни и дни с превалявания. Повишена възможност за конюнктура със обилни превалявания ще има в средата на десетдневието.

И през множеството дни оттретото десетдневиеще се резервира нарасналата динамичността в атмосферата. Времето ще е изменчиво, с повече превалявания и по-топло от нормалното. Едва през последните дни от месеца ще има наклонност за по-спокойно време, без превалявания, с температури близки и по-високи от междинните за интервала, споделиха за Българска телеграфна агенция от Национален институт по метеорология и хидрология.

Тази година през ноември се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която за Северна България и Горнотракийската равнина е сред 5 и 8 градуса, за високите полета - сред 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на река Струма - сред 8 и 10 градуса, а в планинските региони - от минус 5 до 3 градуса.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 40 и 70 литра на квадратен метър, в южните и планинските региони - сред 60 и 90 литра на квадратен метър.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР