Най-неустоимият модел на Инфинити, така от компанията лансират готовия за

...
Най-неустоимият модел на Инфинити, така от компанията лансират готовия за
Коментари Харесай

"Инфинити" обяви, че пуска най-неустомият си модел

Най-неустоимият модел на " Инфинити ", по този начин от компанията стартират готовия за премиера на автосалона в Лос Анджелис кросоувър QX50. В него, за първи път в сериен автомобил, дебютира бензиновият турбодвигател с изменящо се при потребност съответствие на компресията.

За двулитровия мотор се твърди, че комбинира мощността на бензинов турбо мотор с въртящия миг и ефикасността на четирицилиндров дизелов мотор. Съотношение на компресия варира сред 8:1 (за високи динамични показатели) и 14:1 (за ефикасност), а елементът генерира 268 к.с. и 380 Нм. въртящ миг.

Данни за разхода на горива за момента още няма, само че се показва, че моделите със задвижване на предните колела оферират 35% покачване в успеваемостта при разхода на гориво спрямо предхождащия V6 бензинов мотор в QX50, а моделите със задвижване на четирите колела оферират 30 на 100 покачване в успеваемостта.


© Инфинити

Двигателят е смесен с вариаторна скоростна кутия, а дългият 4.70 метра кросоувър се форсира до 100 км/ч за 6.3 секунди. Моделът е построен върху напълно нова платформа, в която има съществено потребление на стомана със супер висока здравина. Този материал е елементарен за моделиране, а и понижава тежестта, макар нарасналата издържливостта при прегъване.

В QX50 се вграждат асистиращите системи, обединени под името " ПроПайлът Асист ", които разрешават автомобила да се придвижва без намесата на лидера при шофиране по автомагистрала.

В салона са употребявани висококачествени материали, а плъзгаща се задна седалка, обезпечава разнообразни разновидности, съобразени с потребността от повече шир за пасажерите или повече място за багаж. Така размерът на багажника при вдигнати облегалки на седалките е сред 895 и 1048 л., а когато задната седалка бъде плъзната оптимално напред и сгъната, размерът се повишава на 1669 литра.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР