Най-натовареният въздушен маршрут в света не е от Лондон до

...
Най-натовареният въздушен маршрут в света не е от Лондон до
Коментари Харесай

Най-натоварените самолетни маршрути в света

Най-натовареният въздушен маршрут в света не е от Лондон до Париж или от Ню Йорк до Лос Анджелис, а пътуването сред Сеул и дребен остров край крайбрежията на Южна Корея.

През 2017 година самолетите са направили цели 65 000 полета сред корейската столица и остров Джеджу - пътешестване малко по-дълго от час, което е равно на 178 полета дневно, съгласно OAG Aviation Worldwide.

Това е съвсем двойно повече от осъществените 35 000 пътувания по най-натоварения маршрут в Северна Америка - този от Лос Анджелис до Сан Франциско.

Сред 10-те най-натоварени маршрута в света през предходната година няма нито една европейска дестинация, а Лос Анджелис-Сан Франциско е единственият в Северна Америка. Най-често употребяваният европейският маршрут е Дъблин-Лондон Хийтроу с към 14 500 полета.

Азиатските градове преобладават в листата на най-натоварените направления, затвърждавайки статута на района като най-бързо развиващия се пътнически пазар в света.

 5 от 10-те най-натоварени самолетни маршрута са в Азия
Източник:

5 от 10-те най-натоварени самолетни маршрута са в Азия

Джеджу-Сеул

Плажовете и курортите на Джеджу, остров край най-южната част на Корейския полуостров, притеглят локалните туристи от десетилетия. Напоследък островът се радва на от ден на ден японски и китайски гости.

Мелбърн-Сидни

Ако нямате 10 свободни часа за шофиране, 90-минутният полет сред Мелбърн и Сидни е най-хубавият метод за пътешестване сред двата най-големи града в Австралия. Полетите в пиковите часове през седмицата са непокътнати за банкери и бизнес пасажери. Феновете на шопинга, спортните ентусиасти и туристите заемат по-евтините места.

Мумбай-Делхи

Полетът, който лишава по-малко от 2 часа, свързва многочислените бизнеси в Мумбай с политическите управляващи в Делхи. Заради авиационния взрив значи, че пътуването със аероплан може да коства толкоз, колкото и това с трен (което лишава към 16 часа).

Фукуока-Токио

Полетът по 883-километровото разстояние от Токио до Фукуока лишава към 2 часа. Това е над 2 пъти по-бързо даже от пътуването с високоскоростен трен.

Рио де Жанейро-Сао Пауло

Едночасов полет свързва двата най-големи бразилски града и икономическите и индустриални мощности на страната. Билетите могат да костват по-малко от 100 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР