Най-нашумелият треньор във футбола Шаби Алонсо изглежда ще остане още

...
Най-нашумелият треньор във футбола Шаби Алонсо изглежда ще остане още
Коментари Харесай

Шаби Алонсо отрязал Ливърпул и Байерн

Най-нашумелият треньор във футбола Шаби Алонсо наподобява ще остане още най-малко един сезон в " Байер " (Леверкузен), като е отхвърли офертите на " Ливърпул " и " Байерн " (Мюнхен).

Това оповестяват Би Би Си, в. " Таймс " и авторитетни медии в Германия.

Испанецът, играл и за двата гранда, притегли вниманието - той е напът да изведе " аспирините " до купата на Бундеслигата, а тимът му играе впечаляващо и към момента няма загуба този сезон, водейки борби на три фронта.

Според " Таймс " в " Ливърпул " са се отказали от Алонсо, защото действително са получили отвод за договаряния. Клубът търси правоприемник на Юрген Клоп, който наскоро разгласи, че напуща от лятото и ще си даде отмора от футбола.

" Байерн " пък се разделя с Томас Тухел. Пред тв канала Ran почетният президент на баварците Ули Хьонес съобщи, че Шаби Алонсо " доста мъчно " ще бъде притеглен след края на сезона, защото, по думите на боса, бил решен да остане в Леверкузен.

Бившият халф очевидно желае да продължи работата си в по-скромния тим, а има и всички шансове от есента да го води в Шампионската лига.

Догодина той би бил претендент за още един гранд, чийто екип е обличал - " Реал " (Мадрид). Освен в случай че не се случи нещо изключително до юни, Карло Анчелоти ще остане на " Бернабеу " още година. 

Според английски медии " Ливърпул " към този момент се е насочил към други претенденти. Листата водят старши треньорът на " Спортинг " (Лисабон) Рубен Аморим и Роберто де Дзерби, който предвожда " Брайтън " и също е спряган за по-големи клубове.

" Байерн " пък от ден на ден е свързван с Ралф Рангник, който от 2022 година е селекционер на Австрия и ще води селекцията на Евро 2024.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР