Най-накрая политическият часовник на ДПС се срещна с реалния ход

...
Най-накрая политическият часовник на ДПС се срещна с реалния ход
Коментари Харесай

Христо Иванов: Парламентарната аритметика е неумолима, за промените в основния закон трябва да се търси подкрепа от всички |

Най-накрая политическият часовник на Движение за права и свободи се срещна с действителния ход на времето. Не мога да кажа, че това не е положително, съобщи съпредседателят на " Демократична България " във връзка

Утре следва комисията по конституционни промени да се сформира.

" Комисията не цели да поставя въпроса чий законопроект ще поддържа. Както знаете, парламентарна аритметика е неумолима и всички дружно би трябвало да се обединим към нужните за България промени ", коментира Иванов. 

Според него и Движение за права и свободи са отчели, че измененията в Конституцията са неизбежни, защото за такива приканва професионалната общественост в България от години.

" Освен съперник на Движение за права и свободи, " Демократична България " постоянно е упорствала за правосъдна промяна ", сподели още Христо Иванов. 

Движение за права и свободи оферират Висшият правосъден съвет да се раздели на две елементи - Висш съвет на съдиите и Висш съвет на прокурорите, всеки от които да се състои от 13 души, предлага Движение за права и свободи в концепциите си за ремонт на Конституцията. 

Движението за права и свободи предлага основният прокурор, ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд и министърът на правораздаването, които сега са членове по право на Висш съдебен съвет, да не вземат участие в двата нови съвета.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР