Най-награждаваният български изпълнител през последните 10 години Любо Киров ще

...
Най-награждаваният български изпълнител през последните 10 години Любо Киров ще
Коментари Харесай

Любо Киров пее Облаче ле бяло

Най-награждаваният български реализатор през последните 10 години Любо Киров ще извърши две емблематични български песни „ Облаче ле бяло “ и „ Хубава си,моя горо “ дружно със световноизвестния English Chamber Orchestra на специфичната Гала в София пред катедралния храм „ Свети Александър Невски “ на 13 юли. Британският оркестър, който от 1977 година е под патронажа на крал Чарлз III е прослушал записи с всички български реализатори преди да избере Любо Киров.

 

Условието е било да има огромен гласов диапазон и отличен театрален имидж. Във финалния лист от спряганите имена са били включени най-известните български артисти и певици. Любо Киров ще извърши две от най-обичаните български песни със специфичен аранжимент. „ За мен това  присъединяване е огромна чест и отговорност “, показа артистът. Той към този момент репетира за концерта под намерено небе.

Изборът на песни е взел след прослушването на 20 известни български песни. Преди години Силви Вартан разплака публиката в зала 1 на НДК с осъществяване на песента „ Облаче ле бяло “ на първия си концерт в България при започване на 90-те години. „ Добрата музика е безконечната музика. Тя постоянно вълнува! “, споделя Любо Киров, който за поредна година получи премията за „ Певец на годината “ на церемонията на Годишните музикални награди на БГ радио. Албумът му „ Целуни ме “ е най-продаваният албум в България за 2022 година, а националното му турне е най-бързо продаващото се през 2023 година, изпреварвайки концертите на Лили Иванова.

 
Програмата ще бъде удостоена и с наличието на млади български гении, които ще изпълнят особено създадени български национални песни под съпровода на English Chamber Orchestra като поклон към родната аудитория. В София ще звучат творби на класици като Моцарт, Хендел, Бах и Елгар. Концертът е под патронажа на кмета на София - Йорданка Фандъкова и Н. Пр. доктор Робърт Джон Диксън, дипломат на Обединеното кралство в България. Музикалната традиция продължава и това лято с концерта на English Chamber Orchestra на 13 юли пред катедралата „ Св. Александър Невски “ и храмът, патрон на столицата – „ Света София “.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР