Най-мощната версия на кросоувъра Volvo XC60, която носи името Polestar

...
Най-мощната версия на кросоувъра Volvo XC60, която носи името Polestar
Коментари Харесай

Най-мощото Volvo XC60 стъпи на пазара у нас

Най-мощната версия на кросоувъра Volvo XC60, която носи името Polestar Engineered, стъпва на българския пазар. В нейната основа е модификацията Volvo XC60 T8 Plug-in Hybrid, като тя доработена благодарение на инженерите от спортното поделение на шведската марка, което на собствен ред към този момент е обособен производител на електрически автомобили.
Промените засягат задвижващия елемент Т8 Recharge, който получава спомагателна помощ и съвкупната му мощ е 405 конски и 670 Нм въртящ миг. Бензиновият мотор генерира 318 конски сили, а електромоторът задвижва задния мост с спомагателни 87 конски сили. Ускорението от 0 до 100 км/ч. лишава единствено 5,3 секунди.


 Volvo съблюдава обещанието си – най-много 180 км/ч Volvo съблюдава обещанието си – най-много 180 км/ч
Преди към година компанията Volvo разгласи, че всички нейни нови коли ще имат ограничител на скоростта, който не разрешава да се р...
Кросоувърът е оборудван и с литиево-йонна батерия с 11,6 кВт/ч, която обезпечава пробег единствено на електричество от 47 километра. Обявеният от компанията-производител междинен разход на гориво е 3,3 литра, а равнищата на нездравословни излъчвания СО2 - 73 грама на километъ
Инженерите на Polestar са създали усъвършенствания в предавателната кутия, окачването и спирачната система на автомобила. Специалната опорна греда, както и регулируемите амортисьори с двоен клапан са заимствани от модела Polestar 1, като са част от регулируемото окачване Öhlins. Спирачната система е усъвършенствана с 20-инчови спирачни дискове с 6-бутални спирачни апарати.


Моделът е оборудван и с редица технологии, като виртуално инструментално табло с 12,3-инчов TFT екран, интеграция на смарт телефон с безкабелно зареждане и други.

Предвиден е и цялостен набор от системи за дейна и пасивна сигурност, част от които е пакетът City safety. Той включва автоматизирано прекъсване и отбрана на пешеходци, велосипедисти и огромни животни, системата за попречване овакантяване на пътното платно, както и системи за отбрана при непряк и „ камшичен “ удар.


Всички тези усъвършенствания надлежно водят до по-висока цена. При Volvo XC60 Polestar Engineered тя е 156 000 лева, като това е с към 20 000 лева повече от цената на версията XC60 T8 Plug-in Hybrid.
 Всички нови коли на Volvo минават на ток Всички нови коли на Volvo минават на ток
Шведският производител Volvo Cars разгласи, че поставя завършек на потреблението на познатите до момента мотори с вътрешно горене на своите автомо...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР