Най-мощната ракета в човешката история Старшип“ на Спейс екс“ излетя.

...
Най-мощната ракета в човешката история Старшип“ на Спейс екс“ излетя.
Коментари Харесай

„Старшип“ излетя… и се взриви: Какво се случи с ракетата на Илон Мъск?

Най-мощната ракета в човешката история „ Старшип “ на „ Спейс екс “ излетя. Първоначално всичко изглеждаше добре, до момента в който не пристигна време за етапа на обособяване на бустерите.

Ракетата съумя да излети без да взриви площадката за изстрелване в Тексас. Малко по-късно обаче един от бустерите се взриви при опит за обособяване.

Снимка: Reuters

От „ Спейс екс “ нарекоха това „ бързо непланирано демонтиране “.

Въпреки това от компанията не назовават този тест неуспех, а в противен случай.

„ Излитането беше задоволително забавно, само че „ Старшип “ претърпя и бързо непланирано демонтиране малко преди да стартира стадия по отделянето “, написаха от компанията в „ Туитър “.

Снимка: Reuters

„ Да стигнем до тук е в действителност удивително. Никога не знаеш какво ще се случи на тези проби, а „ Старшип “ ни даде един необикновен завършек на един необикновен тест “, споделиха инженерите на компанията.

Още преди изстрелването Илон Мъск разяснява, че евентуално ще са нужни няколко опита преди „ Старшип “ да направи същински сполучлив първи полет. След като от компанията открият тъкмо какъв е бил казусът при изстрелването, те ще могат да създадат промени по другите подготвени прототипи на „ Старшип “.

Снимка: Reuters

Необичайният край на тестовия полет обаче повдига въпроса дали от „ Спейс екс “ ще бъдат подготвени със „ Старшип “ в точния момент за пътуването на НАСА до Луната. Въпреки това неофициалната мантра на компанията остава „ Проваляй се бързо, само че учи още по-бързо “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР