Най-мощната билка на планетата: Лечебните свойства на куркумата. Куркумата често

...
Най-мощната билка на планетата: Лечебните свойства на куркумата. Куркумата често
Коментари Харесай

Най-мощната билка на планетата: Лечебните свойства на куркумата


Най-мощната билка на планетата: Лечебните свойства на куркумата. Куркумата постоянно е наричана „ храната на бъдещето “ и това напълно не е инцидентно. Тя е един от най-мощните естествени антиоксиданти и имуностимулатори. 
Допълнително, куркумата има
и превантивна функционалност срещу акумулирането на калций в жлъчката и има емфатичен удобен резултат върху метаболизма и храносмилането.

Куркумата, главната фалшификация в кърито, е може би най-мощната билка на планетата в битката и в евентуалното
превръщане на редица заболявания.
Куркумата (Curcuma Longа) e позната още като „ турмерик “, индийски шафран и златната фалшификация, е тревисто растение от фамилията на джинджифила (сем. Zingiberaceae).
Двете си наподобяват по това,
че имат мощно развито коренище. Именно тази част на куркумата намира в началото приложение като фалшификация още преди 4000 години.

Билката има толкоз много лечебни свойства, че сега са оповестени над 10301 свързани публикации, доказващи нейните многобройни изгоди, както и на известното лечебно съединяване,
което се намира в куркумата – куркумин.
Това слага куркумата на върха в листата като една от най-често споменаваните билки с лечебни свойства в цялата просвета. Следващите най-популярни изследвани билки са чесън, канела, женшен, джинджифил и млечен трън, предаде „ Фокус “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР