Най-многочислената парламентарна група в Народното събрание ГЕРБ/СДС няма да гласуват

...
Най-многочислената парламентарна група в Народното събрание ГЕРБ/СДС няма да гласуват
Коментари Харесай

Нов трус в некоалицията - този път заради Пирогов

Най-многочислената парламентарна група в Народното събрание ГЕРБ/СДС няма да гласоподават дружно с " некоалиционните си сътрудници " от " Продължаваме промяната/Демократична България. "

Това съобщи на ексклузивен брифинг в коридорите на Народното събрание ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова . Предисторията - час преди изказването на ГЕРБ бе, която следваше да вземе решение по отношение на данъчните закони, препоръчани от финансовия министър и съпредседател на Политическа партия Асен Василев, отхвърлени от зала.

Въпреки че партиите в " сглобката " си стиснали ръцете във връзка с проблема с управлението на Здравната каса , то сега се правела по отношение на шефа на Пирогов.
 Винтовете в сглобката затегнати с две оставки
Винтовете в сглобката затегнати с две оставки

След среща сред ГЕРБ, ПП/ДБ и Движение за права и свободи още веднъж има непоклатимост

" За следващ път не се съблюдават задължения, съответния мотив са решенията, които еднолично взима министърът на опазването на здравето по . Тази тематика е съветвана с нас преди този момент и имахме персоналното увещание на министър-председателя (Николай Денков), че няма да има политически намеси освен в бранш Здравеопазване, а във всеки един публичен бранш ", изрази недоволството си Атанасова.

И установи - не Денков взимал решенията в страната, а някой различен . Кой е този различен ГЕРБ не прецизираха, само че явно здравният министър Христо Хинков работил " през главата " на премиера.

Решението на ГЕРБ - няма да гласоподават нито един законопроект, препоръчан от Министерски съвет, до момента в който не проработи механизма за общо взимане на решения в сглобката - нещо, за което всички в нея упорстват, само че към момента не е реалност.

" Нашите сътрудници би трябвало да са наясно, че думите в политиката носят отговорност, а дейностите носят последствия . Ако те желаят да носим тази отговорност дружно, а не посредством други болшинства, които сме следили неведнъж - тяхното болшинство с Българска социалистическа партия и " Възраждане " за " Лукойл ", то е редно още веднъж да седнем на масата и да се изясним по всички тези тематики ", сложи изискванията си към ПП/ДБ Атанасова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР