Най-много са заразените с коронавирус у нас млади хора, тъй

...
Най-много са заразените с коронавирус у нас млади хора, тъй
Коментари Харесай

Кантарджиев: КОВИД настъпва по-бързо, отколкото предполагахме

Най-много са инфектираните с ковид у нас младежи, защото са по-активни и се събират на огромни групи. Така проф. Тодор Кантарджиев разяснява увеличението на случаите в страната и по-бързото разпространяване на болестта.

" Страната към този момент е в оранжевата зона по разпространяване на COVID-19, по-рано от това, което предполагаше Министерството на здравеопазването. В София инфектираните са 146 на 100 000 души за 14 дни ", сподели още той в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му предпоставките за по-бързото разпространяване са три - преди всичко, че става въпрос за делта разновидността, както и че много хора се събират на дребни дистанции, а третото - забавената имунизация.

Според него постоянно при нас ограниченията са били навременни. Когато съблюдаваме леките ограничения, не се постанова използването на по-тежки. Сега коронавирусът визира горните дихателни пътища, не е толкоз присъща загубата на подушване, само че и не трябва да се подценява заплахата, сподели Кантарджиев.

По негови калкулации сега 10 заболели от COVID-19 заразяват 13 души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР