Най-много Михаил Сергеевич Горбачов обичаше... Германия (активно допринесе за нейното

...
Най-много Михаил Сергеевич Горбачов обичаше... Германия (активно допринесе за нейното
Коментари Харесай

Несметното богатство на Горбачов

Най-много Михаил Сергеевич Горбачов обичаше... Германия (активно способства за нейното обединение) и също беше обожаван там. Следователно забележителна част от активите на семейство Горбачов, са съсредоточени точно в тази страна, оповестяват немските медии.

Но, несъмнено, в Русия също е останало нещо. Още през 1994 година най-големият зложелател на Горбачов Борис Елцин откри месечна прехрана за своя предходник - 40 минимални работни заплати (611 хиляди рубли през август 2022 г.). Освен това му беше предоставена къща в руски жанр в село Калчуга, кола с водач, защита и други

Известно е, че Горбачов е имал жилища в Москва, на улица Косигин, които в този момент принадлежат на композитора Игор Крутой. Не е загадка, че след оставката си някогашният руски водач беше жител на света и доста от активите му са в разнообразни страни, най-много в Германия.

Дъщеря му Ирина и внучка му към момента живеят в Берлин.

През февруари 2017 година Горбачов пусна за продажба своето триетажно имение със 17 стаи с повърхност от 600 кв. метра дружно с имот от 20 акра в Баварските Алпи. Цената му е към 7 милиона евро. И в следствие личната му щерка купи парцела, както се споделя, на половин цена за 3,5 милиона. Това имение се е наричало „ Замъкът Хубертус “ и е издигнато преди към век като подслон за сираци.

В Германия Горбачов има и различен парцел - в град Ротах Егерн. Това е апартамент на първия етаж на дребна къща (192 кв. м, с камина, и три тераси) за 3,22 млн. евро. Едно паркомясто в парцела коства 35 000 евро, прецизира " Телеграф ".

Първият и финален президент на Съюз на съветските социалистически републики има и доста активи от интелектуалната си активност. В началото на 1992 година Той основава „ Фондация Горбачов “. Тогава е учредена и екоорганизация„ Зелен кръст интернешънъл “, на която Горбачов е ръководител.

Обвиняваният в Русия за марионетка на Централно разузнавателно управление на САЩ Горбачов имаше и парцели в Съединените щати, настояват медии. Отбелязва се също, че а Съединени американски щати той се счита за „ добър руснак “ и в никакъв случай не е попадал под наказания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР