Най-много медици доброволци има от София, Пловдив и ВарнаНад 70

...
Най-много медици доброволци има от София, Пловдив и ВарнаНад 70
Коментари Харесай

Лекарка, украинка от Русе, сред медиците доброволци в помощ на бежанците

Най-много медици доброволци има от София, Пловдив и Варна

Над 70 лекаридоброволци са декларирали подготвеност да оказват помощ на идващи у нас украински жители, съобщи пулмологът и народен представител от "Демократична България " доктор Александър Симидчиев пред

"Над 12 от лекарите да приказват украински, останалите приказват съветски. Те са от най-различни специалности, а най-вече са общопрактикуващите ", изясни доктор Симидчиев. Преобладаващо са от огромните градове - София, Пловдив, Варна. Една от доброволките лекари е украинка от Русе.

Всеки доктор, който желае да помогне може да се свърже с Националната асоциация на доброволците.

Д-р Симидчиев съобщи, че има потребност да се създадат корекции в Закона за доброволчеството и даренията, с цел да може да се помогне дейно при сходна филантропична рецесия.

Той разяснява ражданията в бомбоубежища в Украйна и развъждането на новородените подземен. "Когато рисковете над земята са съществени - ракети попадат в болнични заведения, рисковете подземен са по-малки, а изгодата по-голяма. Медицината би трябвало да оказва помощ през цялото време до края на живота - хората да живеят по-безопасно, по-комфортно ", сподели доктор Симидчиев.

Тъй като влагата е по-висока подземен, има заплаха да се развият алергични болести. Затова Симидчиев чака идващите от Украйна да имат преобладаващо респираторни болести, алергии и други сходни болести от вдишването на спори. "Има и нещо наречено туристическа диария, типична при хората, които се местят от едно място на друго ", добави той.

Има задоволително ваксини у нас и за идващите от Украйна, безапелационен бе доктор Симидчиев. Той означи, че имунизационните документи са интернационалните и могат да служат и в България. "Трудно ми е да направя прогнози за бъдещето. Когато огромна част от популацията не е имунизирано, рисковете епидемията да се възобнови е огромно ", предизвести той, само че акцентира, че има понижаване на епидемията у нас.

Депутатът на Демократична България не чака оставката на военния министър Стефан Янев да провокира трус в ръководещата коалиция, защото той е претендент на Политическа партия. "Те сменят личен министър, не на някой от сътрудниците ", сподели той и изясни, че позицията на Янев в допълнение е разделяла обществото ни.

"И в двата случая обществото ни е много разграничено и не ни дава опция да реагираме единно като народ. Той е един човек на висока политическа позиция и там се появиха пукнатини в риториката. Това отслабва позицията ни като член на НАТО ", сподели още доктор Симидчиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР