Най-много инциденти стават заради човешките грешки. Ние с нашето действие

...
Най-много инциденти стават заради човешките грешки. Ние с нашето действие
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Най-много инциденти стават заради човешките грешки


" Най-много произшествия стават поради човешките неточности. Ние с нашето деяние или безучастие провокираме по някакъв метод тези произшествия. Основната концепция, върху която се обединихме е, че ще се работи бързо ". Това сподели съветникът на премиера Кирил Петков по въпросите на пътната сигурност и известен български авто играч Димитър Илиев. Той взе участие в провелата се през днешния ден координационна среща сред разнообразни виновни институции, на която бяха разисквани предпочитани политики в тази област и начертани съответни стъпки заповишаване на пътната сигурност.

" За първи път виждаме доста ясна поръчка от изпълнителната власт, в лицето на министър-председателят Кирил Петков, че пътната сигурност е главен приоритет. Идеята е да има една съгласуваност на равнище Министерски съвет. Трябва да сме почтени със себе си, че когато липсва сигурност на пътя, в доста случаи тя е обвързвана с корупционни модели. Корупцията убива на пътя ", съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Настимир Ананиев,пише „ Дарикнюз “.

" Безопасността на придвижването ни е главен приоритет. Освен трите работни групи, които сме създали, се стремим да даваме решения, които са в доста по-глобален проект – посредством решение на проблемите за свързаността на страната. Идеята на Министерството на превоза е да можем да контролираме и управляваме трафика по подобен метод, че да не се основават спешни обстановки в конфликтните точки ", добави заместник-министърът на превоза и известията Стоян Новаков.

" От позиция на Министерството на електронното ръководство, основен фактор за подобряването на обстановката с сигурността по пътищата е оптималното дигитализиране на контролната активност, по този начин, че да бъде понижен до най-малко субективният фактор при нея. Това е една извънредно революционна стъпка, която следва да бъде направена, само че има капацитет да докара до бързи резултати ", съобщи от своя страна заместник-министър на електронното ръководство е назначен Александър Йоловски.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР