Най-младата участничка в конкурса Дани Илиева дебютира в дует с

...
Най-младата участничка в конкурса Дани Илиева дебютира в дует с
Коментари Харесай

16-годишна карловка атакува приз на „Бургас и морето“

Най-младата участничка в състезанието Дани Илиева дебютира в дует с Емин Ал-Джунейд

Талантливата изпълнителка от Карлово Дани Илиева ще нападна призовите места в идния конкурс „ Бургас и морето “. 16-годишната певица, която е най-младият участник в тазгодишното издание на музикалния конгрес, ще дебютира на сцената на Летния спектакъл в морския град в дует с изгряващата поп-звезда Емин Ал-Джунейд.

Двамата минаха сполучливо първичната селекция на фестивала и с неспокойствие броят дните до 30 юли, когато ще изпълнят онлайн парчето „ Не те не помня “. Автор на музиката и аранжимента е продуцентът Ефтим Чакъров от „ Студио РЕ “. Стиховете са на шуменския стихотворец Красимир Трифонов. Дани и Емин описват вълнуваща история за обич, море и още нещо, за която към този момент може да се гласоподава на https://www.burgasimoreto.org/bg/songs/vote/23 и да се чуе на https://www.youtube.com/watch?v=V6NJRrG3MO0

Дани Илиева пее от 7-годишна и има оценки от вокални съревнования в страната. 16 от наградите в богатата си сбирка от награди тийнейджърката печели предходната година, участвайки на повече от 30 концертни и конкурсни подиуми. Родена е в Карлово и е щерка Анита Илиева – вокален възпитател и създател на Музикална школа „ Карловойс “ и на Националния конкурс „ Песенна палитра “. Бащата на Дани е диригент на Военния духов оркестър в Карлово. Дани Илиева е победител в състезанията „ Път към славата “ в София, „ Петнадесет лалета “ в Хисаря, „ Звукът на времето “ във Велико Търново, „ Коледна звезда “ в Тутракан, „ Родолюбие “ в Панагюрище, „ Вярвай, искай, можеш “ в Банкя. Обича дасвири на пиано, да кулинарства и да снима видеа за собствен youtube канал.

Емин Ал-Джунейд е ученик на „ Арт център Стринджендо “ с учител Емил Струнджев. Студент е първа година в Creative Business; HU University of Applied Sciences; Утрехт, Холандия. Емин е един от дребното пеещи спортисти, който покорява музикалните върхове. Има оценки от национални и интернационалните състезания, измежду които: „ Славься, родно място “ – Москва, Русия 2018 – Гран При, „ Bravissimo Fest “ – Н иколаев, Украйна 2019 – Гран При, „ Песенна палитра “ – Карлово, България 2020 – Гран При и първо място в Малта тази година на „ Golden Voice “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР