Най-мекото определение за тези сто дни е смайваща некадърностНа 25-та

...
Най-мекото определение за тези сто дни е смайваща некадърностНа 25-та
Коментари Харесай

ПП „Движение Гергьовден” се обяви за коалиция на нежелаещите това управление

Най-мекото определение за тези 100 дни е смайваща несръчност
На 25-та годишнина от основаването си, Политическа партия „ Движение Гергьовден” организира постоянен народен събор, на който преизбра доцент Драгомир Стефанов за ръководител на придвижването, гласоподава промени в устава и подмени съставите на изпълнителните и контролните си органи.

Делегатите бяха поздравени от представители на ГЕРБ, Съюз на демократичните сили, БДЦ „ Радикали”, Съюзът на свободните демократи.

В заключителната декларация на Събора, „ гергьовци са установили невижданото разделяне, възцарило се в обществото и удивителната несръчност на ръководещото сега съдружно държавно управление, стигнали са до извода, че незабавно е належащо провеждането на предварителни парламентарни избори. Те се оповестиха за основаването на Коалиция на нежелаещите повече сходни ръководства и обявиха решимостта си да стартират незабавно договаряния с ред десноцентристки обединения , с неправителствени организации и цивилен групи и отвън парламентарно показаната коалиция ГЕРБ-СДС”, пишат те до медиите.

Според гергьовци едно необятно сходно обединяване би могло да начертае както незабавни ограничения за превъзмогване на рецесиите, които да се извършват от служебно държавно управление, по този начин и по-широка стратегия, към която да се търси консенсус с повече политически и цивилен обединения.

По мотив стоте дни на държавното управление, те отхвърлиха да дават оценка, като категорично подчертаха, че оценките ги „ дава българския бизнес, който не може да си заплати тока; оценки дават пенсионерите, за които даже „ циганската баница” - самун и олио - се трансформират към този момент в разкош. Оценки дават тъмните общини, студените църкви и читалища. Оценка дадоха и европейските ни сътрудници - единствено българският проект за възобновяване и резистентност още не е признат. Най-мекото определение за тези 100 дни е смайваща несръчност.” От партията са се обърнали към президента Радев, по отношение на новия му политически план към военачалник Янев, с думите: „ Генерале! Усещането, че управлявате самолета е лъжовно. Държавният самолет от месеци е в политически „ свредел”, заплашващ да приключи със зрелищна злополука. Наистина, с този ли тъкмо „ полет” държите да бъдете запомнен?!!”

„ Час по-скоро да сложим завършек на този непосилен немокаетлък. Час по-скоро да се разберем накъде и по какъв начин вървим. Час по-скоро да създадем общ, реален и непопулистки проект за избавление и коригиране на счупената страна. Час по-скоро да създадем Коалиция на нежелаещите повече този хаос”, заключват те в декларцията си.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР