Най-мащабната железопътна стачка от 30 години насам започна във Великобритания,

...
Най-мащабната железопътна стачка от 30 години насам започна във Великобритания,
Коментари Харесай

ЖП стачка блокира Великобритания, метрото в Лондон спря

Най-мащабната железопътна стачка от 30 години насам стартира във Англия, съобщи Ройтерс. Друг трудов митинг блокира огромна част от работата на метрото в Лондон.

В жп стачката вземат участие над 50 000 чиновници на гарите, служащи по поддръжката, сигналисти и чистачи, които ще стачкуват през днешния ден, в четвъртък и в събота. Те упорстват за по-високо възнаграждение и по-добри условия на труд.

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че стачката ще се отрази отрицателно на бизнеса в страната, който към момента се възвръща от негативните резултати на пандемията от Ковид-19.

Според синдикатите обаче протестните дейности са нужни, защото заплатите на работещите в бранша изостават от инфлацията, която доближи 40-годишен най-много. Те предизвестяват, че Англия е изправена пред протестна вълна през това лято, защото повишението на цените удря работещите по джоба във всички браншове на стопанската система.

Премиерът Джонсън сподели, че профсъюзите вредят на хората, на които настояват, че оказват помощ, означи Ройтерс.

Тридневната национална жп стачка съответствува с редица огромни събития, в това число с музикалния фестивал в Гластънбъри.

Училищата предизвестяват, че хиляди младежи, които би трябвало да се явят на общонационални изпити, също ще бъдат наранени от блокирането на превоза.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР