Най-малко вие от ПП може да говорите за морал. Вие

...
Най-малко вие от ПП може да говорите за морал. Вие
Коментари Харесай

Карадайъ към ПП: Счупихте всички рекорди за последните 32 години, 15 млрд. дълг за няколко месеца

„ Най-малко вие от Политическа партия може да говорите за морал. Вие дойдохте на власт с нарушаване на Конституцията. И това не е мое изказване, а на Конституционния съд “, това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от парламентарната естрада.

Депутатите одобриха като първа точка да се гледа желаната декларация от страна на Политическа партия, а точно да се задължи Министерски съвет да внесе бюджет за 2023 година.

Според Андрей Гюров обстановката в която се намира страната сега е по виновност на ГЕРБ, тъй като не могат да сформират държавно управление и никой, даже и те не желали да си партнират с Движение за права и свободи, които той разгласи за аморални.

В отговора си Карадайъ напомни и за теглените задължения от държавното управление на Кирил Петков.

„ Ние през годините доста сме подлагали на критика ГЕРБ, по тази причина че за 10 години натрупаха дълг от 20 милиарда лв.. Вие обаче счупихте всички върхове за последните 32 години. Само за няколко месеца изтеглихте дълг от 15 милиарда лв. “, съобщи още водачът на Движение за права и свободи

Според Асен Василев обаче, той като финансов министър не бил теглил дълг, че даже го стопил с 2 милиарда лв.. По думите му изтеглените заеми в размер на 13 милиарда лв. си стоят в Българска народна банка и не били пипани. Съпредседателят на Политическа партия се похвали, че точно държавното управление на Политическа партия е понижило финансовото неравноправие и се казвало, че пари в страната няма, с цел да не се вършат обществени заплащания. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР