Най-малко трима души са загинали при наводненията в Турция, в

...
Най-малко трима души са загинали при наводненията в Турция, в
Коментари Харесай

Най-малко трима души са загинали при наводненията в Турция

Най-малко трима души са починали при наводненията в Турция, в региона на Централен Анадол. Проливните дъждове предизвикаха преливания на реки в турския Черноморски район, водата унищожи стотици домове и откъсна мостове.

Под вода е част Гърция и островите в Егейско море, съобщи България он ер.

Бурята стартира в понеделник през нощта с мощни гръмотевици, мощен дъжд, градушка и мълнии. Дъждът продължава с часове. В Турция се оповестява за минимум три жертви от наводнението. В Невшехир са открити безжизнените тела на двойка, за която е открито, че е била в автомобил, отвеян от наводнението.

В Аксарай десетки хора са били евакуирани. Именно там се разиграва и покруса - двойка, блокирана в автомобила си, е съумяла да се избави, само че майката изпуска тримесечното си бебе във водния поток. Спасителните екипи търсят детето. 

Наводнението първо визира градове Самсун и Гиресун, по-късно Аксарай и Невшехир. Освен вредите по къщите, проливният дъжд е предизвикал проваляне на пътища. Екип от 150 души прави интервенции по евакуация и търсене в северния район. 

В Егейския регион на Гърция средиземноморският циклон " Даниел " провокира наводнения. В град Волос доста улици са наводнени. Под вода са и островите Скиатос и Скопелос. Много пътища са наводнени в региона на град Лариса. Градушка удари региона на област Илия. 

Мълния е запалила гора на остров Родос, който преди месец пострада най-тежко от горсите пожари в Гърция. В изключително известие през днешния ден управляващите оповестяват, че циклонът обгръща всички острови в Егейско море. Предупреждават хората да пътуват единствено при последна нужда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР