Най-малко шестима души загинаха при самоубийствен бомбен атентат близо до

...
Най-малко шестима души загинаха при самоубийствен бомбен атентат близо до
Коментари Харесай

Най-малко шестима души загинаха при самоубийствен атентат в Кабул

Най-малко шестима души починаха при гибелен бомбен атентат покрай постройката на афганистанското министерство на външните работи в столицата Кабул през днешния ден, съобщи ДПА, като се базира на полицията.

Нападателят камикадзе е бил спрян край контролно-пропускателен пункт, преди да успее да стигне до задачата си. Той бил убит от служители на реда, само че при детонирането на носените от него експлозиви починали шестима цивилни. Има и ранени хора, измежду които трима представители на силите за сигурност.

Италианската неправителствена организация " Хоспитъл Имърджънси " сподели, че 12 потърпевши, измежду които едно дете, са били откарани към болница. Двама от ранените са умряли по пътя. Не е ясно дали те са измежду оповестените от полицията шест жертви.

Експлозията е станала по обяд в центъра на Кабул в края на работния ден за държавните чиновници, който завършва по-рано по време на свещения за мюсюлманите месец рамазан, написа Българска телеграфна агенция.

То обаче носи почерка на групировката " Ислямска страна ", която е зложелател на взелите властта в Афганистан талибани и постоянно прави набези против институции и силите за сигурност.

До момента никой не е поел отговорност за офанзивата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР