Най-малко осем души загинаха, а над 80 бяха ранени, при

...
Най-малко осем души загинаха, а над 80 бяха ранени, при
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 6,5 по Рихтер взе жертви в Китай

Най-малко осем души починаха, а над 80 бяха ранени, при земетресение с магнитуд 6,5 по Рихтер, което разклати планински регион на северозападната китайска провинция Съчуан.

Стотина туристи са били блокирани поради срутване на земни маси, само че няма данни за потърпевши измежду тях. Засега не е известно дали те са затрупани, или единствено пътят им е отсечен.

Сеизмологичната администрация в провинцията разгласи, че епицентърът е бил в окръг Нгава, обитаем най-вече с тибетци номади. В непосредственост до епицентъра е ситуиран естественият резерват „ Дзичжуайгоу”.

Националната организация Синхуа съобщи, че рецепцията на хотел в региона се е срутила и няколко души са блокирани под отломките, само че 500 посетители на хотела са били евакуирани от постройката и са в сигурност.

Според официоза „ Жинмин жибао” всички починали са туристи. Няма данни за националността им, само че защото броят на чужденците е дребен, се допуска, че жертвите са китайци.

По сведения на управляващите в Съчуан сега на земетресението в естествения резерват са обитавали над 38 хиляди туристи.

#Sichuan M7.0 #earthquake: Death toll rises to 9, including 6 tourists; over 130 wounded pic.twitter.com/LRrpbmVEWc
— People's Daily,China (@PDChina) August 8, 2017
At least five tourists were killed and 63 injured when a 7.0-magnitude #earthquake struck #Sichuan at 9:19 pm. https://t.co/mf8OgfLW4Y pic.twitter.com/EUgY1ET9wA
— China Daily (@ChinaDailyUSA) August 8, 2017
На фотоси в обществени медии от резервата „ Дзичжуайгоу” се виждат паднали керемиди от здания и скупчени хора навън. Според държавната телевизия електроподаването в изумения регион е значително възобновено, а военните са пратили избавителни екипи.

През май 2008 година земетресение в Съчуан аргументи гибелта на 70 хиляди души, напомня Ройтерс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР