Най-малко осем души са убити, а още поне 45 са

...
Най-малко осем души са убити, а още поне 45 са
Коментари Харесай

Бомбен атентат по време на крикет мач в Афганистан уби най-малко осем души и рани 45

Най-малко осем души са убити, а още най-малко 45 са ранени след серия от бомбени гърмежи по време на мач по крикет в Афганистан, оповестиха управляващите в страната, представени от " Асошиейтед прес ".

Атаката се е случила в петък към 11.30 часа вечерта на стадиона в Джелалабад, където се е провеждал обичайния шампионат " Рамадан къп " по случай началото на свещения месец за мюсюлманите.

Нападенията по време на крикет мачове са доста необикновени в Афганистан. Крикетът е народен спорт в страната и едно от дребното неща, които сплотяват поддръжниците на държавното управление и тези на талибаните.

 Бомбен атентат по време на крикет мач в Афганистан умъртви минимум осем души и рани 45
© Associated Press

До момента никой не е поел отговорност за атентата. И бунтовниците, и Ислямската страна са доста дейни в източен Афганистан и изключително в провинция Нангархар.

Говорителят на талибаните Забихула Муджахид разгласява известие, в което отхвърли присъединяване в офанзивата.

I strongly condemn the attacks last night during a local cricket tournament in Jalalabad, Nangarhar. Cricket has been a source of happiness & pride for all Afghans, it has played a key role in bringing peace and uniting people. These attacks are against peace, unity and humanity. pic.twitter.com/Wb43zBl6hQ
— Atif Mashal (@MashalAtif) 19 май 2018 година

По информация от представителя на ръководството в Нангархар Атаулах Хогяни е имало три детонации.

Едната е бил сложена под подиума, на който стои дикторът на стадиона. Тя е избухнала към 11.30 часа и е била последвана от още две на входовете на оборудването.

Сред починалите има минимум едно дете. Починал е и уредникът на мача Хедаятулах Захир.

Двама от ранените са в сериозно положение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР