Най-малко осем души са били ранени при удари на шиитските

...
Най-малко осем души са били ранени при удари на шиитските
Коментари Харесай

Най-малко 8 ранени след атака на хути с дрон на летище в Саудитска Арабия



Най-малко осем души са били ранени при удари на шиитските въоръжени екстремисти „ Хути ” с дрон на летище " Абха " в Саудитска Арабия, като има развален и пътнически аероплан, заяви саудитската държавна телевизия, представена от организация Ройтерс.

Водената от Саудитска Арабия коалиция, бореща се с хутите в Йемен, съобщи по-рано, че е прихванала техен дрон със саудитска Противовъздушна отбрана система, който е бил ориентиран към интернационалното летище " Абха ", ситуирано в югозападната част на кралството.

Телевизия Ekhbaria заяви, че втори въоръжен дрон е бил прихванат, само че отломките му са ранени осем души и са развалили пътнически аероплан на летището. Така в границите на 24 часа хути от Йемен обстрелваха саудитското летище.

Хутите не поеха отговорност за нападението, само че групировката, близка до Иран, постоянно обстрелва с дронове и ракети цели в Саудитска Арабия.

Водената от Риад военна коалиция се намеси в Йемен през 2015 година, подкрепяйки силите на сваленото държавно управление на президента Абд Рабу Мансур Хади в битка с хутите, припомня Ройтерс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР