Най-малко две ракети, изстреляни от Газа, са паднали на територията

...
Най-малко две ракети, изстреляни от Газа, са паднали на територията
Коментари Харесай

От Газа не спират да обстрелват Израел, той нанесе 35 въздушни удара

Най-малко две ракети, изстреляни от Газа, са паднали на територията на Израел , удряйки покрай кибуца Рейм, оповестяват израелските медии.

От израелската войска прецизираха, че противоракетната система " Железен купол " се е задействала , само че не дадоха повече детайлности.

 Израел с отмъстителни удари в Газа
Израел с отмъстителни удари в Газа

В отговор на ракетната офанзива на " Хамас " тази заран

Предупредителните сирени за противоракетна паника са били включени в южната част на Израел, по-конкретно в регионите Шаар Ханегев и Ашкелон, които се намират покрай Ивицата Газа, в това число в град Сдерот, откакто по-рано през днешния ден Израел предприе ответни удари по позиции на радикалното ислямистко палестинско придвижване " Хамас " в Газа.



Части от ракета са паднали в двора на учебно заведение в Сдерот . Според разнообразни информации трима израелци са били леко ранени от шрапнел от ракета.

Някои медии оповестяват, че ракетите, изстреляни от Ивицата Газа, са проникнали на 25 км навътре в Израел за първи път от войната през 2014 година с " Хамас ". Някои от ракетите са достигнали до град Офаким, град, който се намира на 20 км от Беершеба.

 Противовъздушна отбрана на Израел прихвана ракети от линията Газа
Противовъздушна отбрана на Израел прихвана ракети от линията Газа

Една е паднала в детска градина

Също по този начин израелската войска е разпоредила незабавна евакуация на плажа Зиким , северно от Газа.

Междувременно израелските въоръжени сили оповестиха, че са направили " 35 въздушни удара по седем военни цели, принадлежащи на терористичните групировки в Ивицата Газа " , в това число по " терористичен тунел ", навлизащ на 700 метра в територията на Израел .

Израелските военноморски сили пък са спрели и са конфискували палестинска протестна лодка, откакто хората на борда са се пробвали да нарушат блокадата, наложена на Газа от страна на Израел.

VIDEO The Iron Dome areal defense system intercepts rocket fired from the Gaza Strip towards Sderot. pic.twitter.com/yn8DHny4Py
— Michael Shuval (@MichaelShuval) May 29, 2018

Ударите са били ориентирани към хранилища за оръжия и административни офиси на " Хамас " и " Ислямски джихад ".

Някои от ракетите, изстреляни от Газа към Израел, са създадени в Иран , прецизират израелските военни.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР