Най-малко двама души загинаха, а шестима бяха ранени в Южна

...
Най-малко двама души загинаха, а шестима бяха ранени в Южна
Коментари Харесай

Кола с мигранти се вряза в дърво на сръбско-унгарската граница, има жертви /снимка/

Най-малко двама души починаха, а шестима бяха ранени в Южна Унгария, покрай сръбската граница, откакто автомобил, пренасящ незаконни мигранти, се блъсна в дърво и се прекатурна, заяви унгарската полиция, представена от Ройтерс.
Според изказването на полицията автомобилът, който е бил с френски регистрационен номер и е бил ръководен от трафикант, не е спрял за полицейска инспекция, а ускорил преди злополуката, станала покрай Кишкунмайша. Полицията не оповестява какъв брой незаконни мигранти е имало в автомобила.
Данните на полицията демонстрират, че през последните месеци се е нараснал броят на незаконните мигранти, които минават южната граница на Унгария със Сърбия, откъдето се насочат към Словакия или Австрия. Мигрантите, най-вече млади мъже от Близкия изток и Афганистан, идват по така наречен балкански маршрут, като влизат в Унгария от Сърбия макар оградата, чието създаване беше подредено от премиера Виктор Орбан след миграционната рецесия от 2015 година, раздрусала Европа.
Унгария изтласква мигрантите назад към Сърбия, която не е в Европейски Съюз, само че те вършат многократни опити да се изкачат или да пробият оградата и доста от тях съумяват благодарение на банди трафиканти, които по-късно ги прекарват на север, най-вече до границата със Словакия.
Вчера словашкото държавно управление утвърди удължаването (до 3 ноември) на краткотрайния надзор по границата с Унгария, до момента в който се пробва да се оправи с противозаконната миграция. Граничният надзор беше въведен на 5 ноември за интервал от 10 дни, откакто Полша, Чехия и Австрия също стегнаха границите си със Словакия.
Само през септември незаконната миграция в Словакия се равняваше на тази през цялата предходна година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР