Най-малко двама души са загинали след руски въздушни удари в

...
Най-малко двама души са загинали след руски въздушни удари в
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Български доброволец е загинал на фронта. Киев и Москва размениха стотици пленени

Най-малко двама души са починали след съветски въздушни удари в Украйна. Други най-малко петима са били ранени. А българин е умрял на фронта . 31-годишният Светослав Славков е бил причислен като доброволец в стрелкови батальон " КОДАК ". Той отпътува за Украйна през ноември 2023 година Според информация на близки той е изгубил живота си в борбата при Купянск.

А през днешния ден Русия и Украйна размениха стотици военнопленници в границите на най-голямото освобождение на пленени от началото на войната. Украинските управляващи оповестиха, че 230 украински бойци са се завърнали вкъщи, а други 248 съветски военнослужещи са били пуснати в подмяна.
Въпреки всички провокации имаме положителни вести. Освободени бяха 230 души. Първоначално нямаше информация за това, че някои от тях са държани в плен. Те се считаха за изчезнали по време на акция. Изключително значимо е да поддържаме вярата жива. Правим всичко допустимо, с цел да върнем братята ни вкъщи.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

По-рано стана ясно, че на група интернационалните нуклеарни инспектори е бил отхвърлен достъп до основните зали на първи, втори и шести реактор в окупираната от Русия електроцентрала " Запорожие " в Украйна. Генералняит шеф на Международната организация за атомна сила към Организация на обединените нации Рафаел Гроси съобщи, че инспекторите в централата в от две седмици чакат проектите за поддръжка на централата за 2024 година От своя страна съветското министерство на защитата съобщи, че силите му са предотвратили украинска офанзива против съветски обекти в Крим и са унищожили 10 украински ракети над полуострова.

Междувременно беше доказано, че съветски хакери са били в системата на украинската телекомуникационна компания Kyivstar най-малко от май предходната година. Хакерската офанзива е довела до прекъсване на услугите на към 24 милиона консуматори.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР