Най-малко двама души са загинали, няколко са в критично състояние,

...
Най-малко двама души са загинали, няколко са в критично състояние,
Коментари Харесай

Ад на релсите! Загинали и десетки ранени при влакова катастрофа в Чехия

Най-малко двама души са починали, няколко са в сериозно положение, а десетки са били ранени при конфликта на два влака край чешкия град Пилзен, написа чешкият портал " Новини ".

Произшествието е станало към 8 часа: експресният трен, пътуващ от Мюнхен до Прага, се е сблъскал с различен пътнически трен. Данните са от уеб страницата на Чешките железници.

По информация на чешкия министър на превоза Карел Хавличек машинистът на експресния трен е минал при знак " Стоп ", което е довело до случая.

На мястото са изпратени полицейски екипи, пожарникари, както и три хеликоптера, които оказват помощ в избавителната акция.

" Тридесет и един от ранените са отвън заплаха за живота, те имат леки пострадвания. Четирима души са откарани в травматологичен център, като двама от тях за жалост са умряли ", оповестява представителят на избавителната работа Мариа Свободова, представена от бТВ.

Тъй като единият от влаковете е пътувал по интернационална линия, измежду ранените има и чужденци. Чешката телевизия популяризира фрагменти от злополуката, на които се вижда смакчаната кабина на машиниста на бързия трен, както и предната част на локалния пътнически трен.



Според ТАСС двете жертви на злополуката са двамата машинисти.

Агенция ЧТК оповестява, че в спасяването на потърпевшите са взели участие четири хеликоптера, съобщи Ройтерс. Командирът на локалната противопожарна работа сподели пред чешката телевизия, че спасители към момента търсят един липсващ човек измежду отломките, добави още Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР