Най-малко двама души са задържани вчера при сблъсъци между демонстранти

...
Най-малко двама души са задържани вчера при сблъсъци между демонстранти
Коментари Харесай

Привърженици на Пучдемон се сблъскаха с полицията край парламента на Каталуния


Най-малко двама души са арестувани през вчерашния ден при конфликти сред стачкуващи и чиновници на реда по време на митинг в парка Сютаделя, където се намира районният парламент на Каталуния, заяви полицията на испанската област.

Протестиращите пробиха полицейския кордон, с цел да влязат в парка, където организираха протест с искане някогашният каталунски водач Карлес Пучдемон още веднъж да оглави района, се споделя в известието.

Агенция ЕФЕ осведоми за 24 служители на реда, получили в конфликтите травми и леки контузии. Медицинска помощ е била предоставена и на трима стачкуващи.

В сряда някогашният каталунски водач Карлес Пучдемон популяризира видеозапис, в който приканва последователите си в Каталуния да останат единни за преизбирането му, макар че се намира в Белгия като дезертьор, съобщи Асошиейтед прес.

Така той реагира на решението на каталунския парламент да отсрочи за неустановен период гласуването за избор на нов районен водач.

Пучдемон е единственият претендент за поста, само че е застрашен от затвор, в случай че се върне в Испания.

Пучдемон съобщи, че желанията му за Каталуния са същите, каквито са били, когато Мадрид го в профил от поста през октомври поради претенциите за самостоятелност на региона.

Отлагането на вота показва раздялите сред последователите на отделянето, отбелязва АП.

Въпреки безредната обстановка 54-годишният политик съобщи, че " няма различен вероятен претендент " или " друга допустима аритметична композиция " в районния парламент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР