Най-малко два взрива разтърсиха Киев днес и сирените за въздушна

...
Най-малко два взрива разтърсиха Киев днес и сирените за въздушна
Коментари Харесай

Взривове в Киев по време на посещението на африканските лидери

Най-малко два гърмежа раздрусаха Киев през днешния ден и сирените за въздушна паника прозвучаха в миг, когато започваше визитата на африканска делегация, пристигнала на мирна задача в Украйна, заяви Ройтерс.

Очаква се африканската делегация, която включва водачи от Република Южна Африка (РЮА), Сенегал, Коморските острови и Египет, да се срещне през днешния ден в Киев с украинския президент Володимир Зеленски и по-късно с съветския президент Владимир Путин в Санкт Петербург на следващия ден.

Кметът на града Виталий Кличко удостовери за детонации в централен квартал и предизвести, че към украинската столица са се насочили още ракети.

Кореспондент на Ройтерс в Киев е видял димните следи на две ракети във въздуха. Агенцията отбелязва, че не е ясно дали ракетите са били изстреляни от Русия или от украинската противовъздушна защита.

Военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че по предварителна информация украинските сили за противовъздушна защита през днешния ден са унищожени в небето над Украйна шест балистични ракети " Кинжал ", шест крилати ракети " Калибър " и два разследващи дрона, съобщи организация УНИАН.

Телевизионен екип на Ройтерс е видял по какъв начин африканските водачи идват в Киев с авто конвой и влизат в хотел, с цел да употребяват неговото бомбоубежище.

Визитата на водачите почнала с посещаване в Буча покрай Киев, което е едно от местата, в които Украйна твърди, че съветски военни са направили зверства в огромни мащаби. Русия отхвърля тези обвинявания.

Европейска комисия: Днешните удари по Киев демонстрират до каква степен Путин е откровен в търсенето на мир

" Днешните събития демонстрират до каква степен съветският президент Владимир Путин искрeно желае войната в Украйна да спре ", съобщи представител на Европейската комисия във връзка подхванатия ракетен обстрел по Киев, до момента в който там са ръководители на страни от Африка, подхванали мирна задача.

" Африканските представители бяха поздравени по специфичен метод - с ракетен обстрел от Путин. Мисля, че това ще ги накара да осъзнаят ясно кой е нападателят и по какъв начин се държи, какви са желанията му ", добави представителят. 

Африканската мирна задача, в която вземат участие президентът на РЮА Сирил Рамапоса и президентът на Сенегал Маки Сал, евентуално ще предложи редица " ограничения за подсилване на доверието ", излиза наяве от чернова на проекторамка забелязана от Ройтерс. Част тези ограничения са евакуиране на съветските войски, унищожаване на тактическите нуклеарни оръжия от Беларус, заледяване на използването на заповедта за арест на Путин, издадена от Международния углавен съд, както и облекчение на глобите. Документът планува тези ограничения да бъдат последвани от преустановяване на военните дейности, което би трябвало да бъде съпроводено от договаряния сред Русия и Запада.

Киев упорства, че неговата лична самодейност за мир, която планува евакуиране на съветските войски от украинска територия, би трябвало да бъде в основата на каквото и да било решение на спора, показва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР