Най-малко девет души загинаха, а десетки бяха ранени вчера в

...
Най-малко девет души загинаха, а десетки бяха ранени вчера в
Коментари Харесай

12 загинали и над 90 в болница по време на блъсканица на стадион

Най-малко девет души починаха, а десетки бяха ранени през вчерашния ден в Салвадор в навалица на футболни почитатели, които напирали да влязат на стадион за четвъртфинален мач от първа дивизия, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Националната полиция заяви в прелиминарен отчет в „ Туитър “, че е доказана гибелта на девет фенове на срещата сред клубовете „ Алианса “ и ФАС на стадион „ Монументал “  в Кускатлан, на към 41 километра североизточно от столицата.

Най-малко двама ранени, превозени до лечебни заведения, са в сериозно положение, заяви полицията.

Местната телевизия съобщи онлайн фрагменти от блъсканицата, в която вземат участие почитатели на „ Алианса “. Десетки потърпевши са съумели да стигнат до терена, където им е оказана здравна помощ.

Нахлу лавина от почитатели. Някои съумяха да стигнат до трибуните и по-късно до терена, описа пред публицисти неидентифициран доброволец от групата за първа помощ.

Мачът беше пресечен, с цел да се изтеглят феновете. Министърът на опазването на здравето Франсиско Алаби увери, че на всички пациенти, изпратени в болница, се оказана помощ. Вътрешният министър Хуан Карлос Бидегайн сподели, че екипи на Гражданска отбрана са на място, с цел да оказват помощ на потърпевшите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР