Най-малко девет души са загинали и десетки са пострадали след

...
Най-малко девет души са загинали и десетки са пострадали след
Коментари Харесай

Най-малко девет души са загинали след силното земетресение в части от Пакистан и Афганистан

Най-малко девет души са починали и десетки са потърпевши след мощното земетресение в елементи от Пакистан и Афганистан нощес, съобщи ДПА, като се базира на длъжностни лица.

От отдалечените региони последователно започнаха да идват известия за степента на разрушенията.

Земетресението с магнитуд 6,5 с епицентър в планинската верига Хиндукуш в Афганистан е блъснало към 22:00 ч. локално време и е принудило хората да изоставен домовете си.
Трусът е бил с дълбочина 187 километра, заяви сеизмологичният център на Съединени американски щати. Според данни на метеорологичната работа на Пакистан той е било с магнитуд 6,8.

Сред починалите има и деца, заяви националната работа за изключителни обстановки. Агенцията сподели, че минимум 30 души са потърпевши. Най-много починали има в отдалечения северозападен район на страната, който граничи с Афганистан.

Извънредно състояние е оповестено в множеството планински райони в провинцията Хайбер Пахтунхва, в която са нанесени повече вреди съгласно локални длъжностни лица.

Министърът  на националните служби по опазване на здравето, регулация и съгласуваност на Пакистан Абдул Кадир Пателна подреди на управляващите да разгласят изключително състояние в лечебните заведения в Исламабад. 

Премиерът Шахбаз Шариф подреди на службите за изключителни обстановки да се насочат към отдалечените райони допустимо по-скоро, съобщи канцеларията му.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР