Най-малко 77 мигранти се удавиха край бреговете на Сирия, след

...
Най-малко 77 мигранти се удавиха край бреговете на Сирия, след
Коментари Харесай

Най-малко 77 души загинаха след корабокрушение на лодка с мигранти, тръгнали от Ливан

Най-малко 77 мигранти се удавиха край крайбрежията на Сирия , след поглъщане на лодката им, тръгнала от Ливан, заяви през вчерашния ден сирийското министерство на опазването на здравето, представено от Франс прес. Агенцията отбелязва, че това корабокрушение е най-тежкото през последните години по миграционния маршрут от Ливан.

Тази страна се трансформира от ден на ден в насочна точка на лодките с незаконни мигранти след експлоадирането там през 2019 година на тежка икономическа и финансова рецесия, провокирана от десетилетия на неприятно ръководство и корупция от ръководещ хайлайф , който съвсем не се е сменял от десетилетия.

Според сирийската телевизия близо 150 души, главно ливанци и сирийци , са се намирали на борда на лодката, която претърпяла корабокрушение в четвъртък край крайбрежията на пристанищния сирийски град Тартус.

" Седемдесет и седем души починаха ", сподели по сирийската телевизия министърът на опазването на здравето Хасан ал Габаш от болница " Ал Басел " в Тартус, където са настанени 20 оживели.

Сред избавените има петима ливанци , сподели пред Агенция Франс Прес ливанският министър на превоза Али Хами.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР