Най-малко 73 души бяха убити от две бомбени експлозии близо

...
Най-малко 73 души бяха убити от две бомбени експлозии близо
Коментари Харесай

Двойни бомбени експлозии близо до гробницата на иранския генерал Касем Солеймани убиха 73 души

Най-малко 73 души бяха убити от две бомбени детонации покрай гроба на иранския военачалник Касем Солеймани на четвъртата годишнина от убийството му от Съединени американски щати, оповестяват държавните медии на Иран, представени от BBC.

Държавната телевизия Ириб сподели, че други 171 души са били ранени, когато детонациите удариха върволица покрай джамията Сахеб ал-Заман в южния град Керман.

Той цитира думите на заместник-губернатора на Керман, че това е " терористична офанзива ".

Видео, публикувано онлайн, демонстрира няколко тела на път. Съобщава се, че стотици хора са вървели към гробницата в сряда като част от гала в памет на в прилежащ Ирак през 2020 година

Солеймани беше считан за най-влиятелната фигура в Иран след висшия водач аятолах Али Хаменей. Като пълководец на подразделението за отвъдморски интервенции на Революционната армия, силите Кудс, той беше проектант на иранската политика в района.

Той отговаряше за тайните задачи на силите Кудс и даването на насоки, финансиране, оръжия, разузнаване и логистична поддръжка на съюзнически държавни управления и въоръжени групи, в това число Хамас и Хизбула.

Тогавашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който подреди убийството през 2020 година, разказа Солеймани като „ терорист номер едно на всички места по света “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР