Най-малко 7000 медицински специалисти в цял свят са станали жертва

...
Най-малко 7000 медицински специалисти в цял свят са станали жертва
Коментари Харесай

Поне 7000 медици са починали в борбата с коронавируса по света

Най-малко 7000 медицински експерти в целия свят са станали жертва на COVID-19, като Мексико е най-засегната страна в това отношение, Това се споделя в отчет на правозащитната организация " Амнести интернешънъл ", оповестяват международните организации.

" Фактът, че 7000 души умират, до момента в който се пробват да избавят други хора, съставлява рецесия от голям мащаб " , съобщи Стив Кокбърн, началник на програмата за обществена и икономическа правдивост в " Амнести интернешънъл ", предава БНР.

Сред умрелите има най-малко 1320 медици от Мексико, което е най-голямо число за обособена страна, се отбелязва в отчета, озаглавен " Цената, платена с цел да лекуваш ".

В предходния отчет на " Амнести ", оповестен на 13 юли, се споделяше, че умрелите медицински лица по света са 3000. Повече от двойното нарастване се изяснява с повишаването на случаите на болест в няколко страни, както и с съществуването на повече информация.

След Мексико в черната ранглиста се подреждат Съединени американски щати (с 1077 умряли медицински лица), Англия (649), Бразилия (634), Русия (631), Индия (573), РЮА (240), Италия (188), Перу (183), Иран (164) и Египет (159).

" Всички здравни служащи имат право да бъдат в сигурност на работното си място. Скандално е, че толкоз доста хора заплащат най-тежката цена " , прибавя Кокбърн.

Според него е допустимо някои страни да не оповестяват действителния брой на умрелите медици. А подробната отчетност, водена от мексиканското държавно управление, изяснява по-големите цифри, които оповестява, спрямо други наранени от пандемията страни.

В международен мащаб с COVID-19 са инфектирани 26,1 млн. души, а жертвите са над 865 000.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР