Най-малко 70 души са убити при израелския въздушен удар в

...
Най-малко 70 души са убити при израелския въздушен удар в
Коментари Харесай

Египет с ново предложение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа


Най-малко 70 души са убити при израелския въздушен удар в бежанския лагер " Магази " в централната част на Ивицата Газа, оповестиха палестински представители. От началото на спора жертвите от палестинска страна наближават 21 хиляди души, заяви ръководеното от радикалната палестинска организация " Хамас " министерство на опазването на здравето.

Бежанският лагер " Магази " е гъстонаселен и броят на жертвите евентуално ще се усили, означават палестинските управляващи, защото при нападението е обиден огромен жилищен блок. В болничното заведение в региона са били докарани десетки ранени.  

Според организацията на Червения полумесец поради интензивните израелски удари са затворени главните пътища сред " Магази " и други бежански лагери в региона, което затруднява работата на колите за спешна помощ и избавителните екипи. 

Израелската войска заяви, че броят на убитите палестински бойци в Газа от началото на войната възлиза на към 8000. Говорител на израелските сили за защита сподели, че изчисленията са направени въз основа на данни от целенасочени удари, сведения от бойното поле и показания, дадени при разпити на арестувани палестинци.

Телата на петима израелски заложници са били открити от армията в тунел в северната част на палестинския анклав. Според изказването останките на мъжете и дамите са били открити в доста обширна и дълбока система от тунели в региона под бежанския лагер " Джабалия ".

На този декор израелски и арабски медии оповестяват, че Египет е показал ново предложение за преустановяване на огъня, състоящо се от три стадия. Първата фаза планува филантропична пауза за освобождение на израелски заложници в подмяна на палестински пандизчии. Във втория стадий би трябвало да бъдат освободени всички израелски дами военни, а през третият, който да трае месец, да бъдат прекъснати въздушните удари и пуснати на независимост останалите похитени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР