Най-малко 67 палестинци загинаха тази нощ при израелски удари в

...
Най-малко 67 палестинци загинаха тази нощ при израелски удари в
Коментари Харесай

Израелски удари в Газа, има много загинали

Най-малко 67 палестинци починаха тази нощ при израелски удари в Газа, в това число в региони, за които бе обявено, че цивилните могат да потърсят леговище, съобщи Асошиейтед прес.  

Болницата " Шухада ал Акса " в Дейр ал Балах заяви, че в нея са били докарани 44 тела след няколко удара в Централна Газа. Репортери на АП са видели по какъв начин коли за спешна помощ и частни транспортни средства са докарали телата.  

Хуманитарната организация " Лекари без граници " заяви през днешния ден, че двама души са били убити, когато заслон с неин личен състав в линията Газа е бил изумен при израелска интервенция.

" Въпреки че детайлностите към момента се обясняват, екипи на спешна помощ към този момент са пристигнали на мястото, където са починали минимум двама членове на фамилиите на наши сътрудници, а шестима души са ранени. Ужасени сме от случилото се ", съобщи организацията в обява в " Екс ".

Нападението е осъществено в Муваси - пясъчна, най-вече незастроена линия земя по крайбрежието, превърната в огромен палатков лагер, където цивилните нямат достъп до съществени услуги.

Войната стартира, откакто членове на радикалната формация " Хамас " извърши нахлуване в Южен Израел, умъртви там към 1200 души и взе към 250 заложници, като се счита, че част от тях са мъртви. В отговор Израел стартира военна атака в линията Газа и съгласно данни на министерството на опазването на здравето в Газа досега са убити повече от 29 000 палестинци.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР